Keliauti kemperiu populiaru

Nameliai ant ratų, dar kitaip vadinami kemperiais, – vis labiau populiarėjantis keliavimo būdas. Pasak vienos kemperių nuoma užsiimančios Panevėžio įmonės direktoriaus Algimanto Lukoševičiaus, juos dažniausiai renkasi vidutinio amžiaus žmonės ir šeimos.

Algimanto Lukoševičiaus teigimu, šiuo metu visi kemperiai jau išnuomoti. Norint užsisakyti kemperį vasarai, registruotis reikia jau sausio ar vasario mėnesiais. Dabar laisvi nameliai ant ratų bus tik rugsėjį arba spalį. Beje, rugsėjo mėnesį keliauti geriausia – tuomet kemperių nuoma gerokai mažesnė.

Poilsiautojai, pasak kemperius nuomojančios bendrovės vadovo, dažniausiai išvyksta dviem savaitėm, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie išsinuomoja kemperį ir vienam mėnesiui.

Namelio ant ratų nuomos mokestis vienai parai – apie 300 šimtus litų. Jis priklauso nuo namelio dydžio ir kelionės laiko: kuo ilgesnė kelionė, tuo mažesnė kemperio nuoma.

Būstus ant ratų dažniausia renkasi važiuojantieji atostogauti į Skandinavijos šalis.

„Tose šalyse labai brangus maistas, todėl lietuviai,važiuodami kemperiu, pakankamai produktų ir gėrimų gali įsidėti išvykdami iš Lietuvos”, – teigė A.Lukoševičius.

Keliauti kemperiu patogu

Vykstant į tolimą kelionę su šeima namelis ant ratų itin patogus.

Pirmoji priežastis, kodėl keliautojai renkasi kemperius, yra ta, jog tai geriau nei tempti su savimi didelį bagažą. Tai ypač aktualu turistams, ketinantiems aplankyti didmiesčius.

Antroji priežastis – kemperyje keliautojai turi daugiau erdvės ir patogumų: galima pramankštinti kojas, pažiūrėti televizorių.

Mažiausiame kemperyje gali sutilpti net aštuoni žmonės. Namelis turi vandens rezervuarus, yra dujos ir elektra, įrengti dušai, tualetai, šaldytuvai, dujinė viryklė, radijas ir, poilsiautojams pageidaujant, jau minėtas televizorius.

Kemperiuose taip pat yra didelis bagažo skyrius, kuriame gali tilpti dviratis ar motociklas.

Kiekviename namelyje ant ratų yra ir kėdės, stalas, lauko baldai, taip pat ir indai. Belieka tik pasiimti švarią patalynę ir pagalves.

Tiesa, kelionė kemperiu brangesnė nei išsinuomuotu nameliu-priekaba.

Ką reikia žinoti

Norintis išsinuomoti kemperį asmuo turi būti ne jaunesnis nei 20 metų ir turėti daugiau nei 2 metų vairuotojo stažą. (Kai kurios firmos kemperius nuomoja ne jaunesniems kaip 25 metų asmenims.)

Taip pat reikalingos C ar B kategorijų vairuotojo licencijos. Sunkesniems automobiliams reikalinga ir BE kategorija.

Klientas su savimi turi turėti galiojantį vairuotojo pažymėjimą ir tapatybę patvirtinantį dokumentą. Taip pat privalu iš anksto sumokėti visą sumą už pasirinktą laikotarpį ir palikti papildomą užstatą, kurio dydis svyruoja nuo 500 iki 1000 litų. Šie pinigai gali būti panaudoti dėl kliento kaltės atsiradusiems defektams pašalinti arba kaip mokestis už ne laiku grąžintą kemperį.

Grąžintas kemperis turi būti švarus ir tvarkingas.

Jei kelionės metu atsitinka eismo įvykis, jį būtina užregistruoti policijoje. Apie įvykius, gedimus arba pastebėtus trūkumus reikia būtinai informuoti firmą, iš kurios buvo nuomotas kemperis. Nameliai ant ratų dažnai būna apdrausti civilinės atsakomybės ar Kasko draudimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.