Glostyti svetimą šunį – neprotinga

Daugiabučio namo kieme lakstantis ar šalia savo šeimininko klusniai tipenantis šuo dažnai atrodo itin mielas ir rankos pačios tiesiasi jį paglostyti. Tačiau nederėtų pamiršti, kad augintinis – svetimas. Todėl neaišku, kaip jis reaguos į nepažįstamo žmogaus rodomas simpatijas.

Svetimo šuns niekada negalima kviesti ir vilioti prieiti.

Jei vilionėmis, gardžiais kąsneliais ar meilikavimais nepažįstamas žmogus bando užkariauti svetimo šuns palankumą, jis elgiasi netaktiškai. Tikras šuns bičiulis niekada šitaip nesielgs. Kalbant apie svetimus šunis, šitas patarimas yra bene svarbiausias.

Svetimą šunį reikia sutikti kuo santūriau.

Jei svetimas šuo uostinėja jūsų apsiaustą, kelnes ar batus, jis, ko gero, uosto ne žmogų, o uodžia jo šuns kvapą, kuriuo esame „užsikrėtę”. Tai visai nereiškia, kad jis rodo savo prielankumą ar pasitikėjimą. Nepažindami šuns charakterio, juo pasitikėti negalime.

Esama nemažai šunų, kurių tariamas draugiškumas kaipmat pranyksta, vos jį pabando paglostyti svetimas žmogus. Tada jie ima piktai loti, kartais gali ir krimstelėti į ranką.

Susitikus dviem šunų laikytojams, svetimas šuo nei glostomas, nei giriamas.

Tik taip galima išvengti savo šuns pavydo ir galimų šunų pjautynių. Bet jei draugauja ir šunys, tuomet nėra ko baimintis.

Svetimą šunį galima priimti pagloboti tik tuomet, kai gerai pažįstame jo šeimininką.

Kiekvienas šuo turi savo keistenybių, kurias reikia žinoti ir į jas atsižvelgti. Nereikia pamiršti ir to, kad net trumpam sutikę pagloboti ne savo šunį, atsakome už jį patį ir už jo elgesį.

Jei šuns nugara pašiurpsta, ausys atlenktos atgal, snukis iššieptas taip, kad matosi dantys, o žvilsnis neramus, – tai šuo reiškia nepasitikėjimą, o galbūt net ruošiasi pulti.

Jei šitaip elgiasi svetimas šuo, reikia atatupstai ir lėtai trauktis atgal. Savas šuo su savo šeimininku niekada neturėtų taip elgtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.