Aiškios ketvirtfinalio poros

Antradienį paaiškėjo paskutinės 18-ojo pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio kovos. Paskutinius kelialapius į šį etapą iškovojo brazilai bei prancūzai.

Šios komandos paskutinį kartą tarpusavyje žaidė 1998-ųjų pirmenybių finale, kuriame tuomet triumfavo turnyro šeimininkai prancūzai.

Antradienį nugalėtojos titulą ginanti Brazilijos rinktinė Dortmunde 3:0 (2:0) įveikė Ganos komandą.

Pirmąjį įvartį jau 5-ąją min., įsiveržęs į baudos aikštelę ir suklaidinęs varžovų vartininką Ričardą Kingstoną, įmušė Ronaldas. Jis pelnė 15-ąjį įvartį pasaulio pirmenybėse ir, didžiuliam brazilų džiaugsmui, pagerino vokiečio Gerdo Miulerio rezultatyvumo rekordą.

Po šių rungtynių užfiksuota ir daugiau rekordų.

Brazilijos rinktinės žaidėjai Kafu ir Ronaldas tapo rekordininkais pagal pergalių skaičių pasaulio čempionatuose. Po laimėjimo prieš Ganos komandą abu žaidėjai turi po 16 pergalių. 36 metų Kafu ir 29 metų Ronaldas pagerino Volfgango Overato ir Lotaro Mateuso rekordą. Šie vokiečiai turėjo po 15 pergalių pasaulio čempionato finalo turnyruose.

Antrąjį rungtynių įvartį pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje po Kafu perdavimo pelnė Adrianas, o trečiąjį įvartį 84-ąją min. įmušė Ze Robertas. Jis pabėgo nuo varžovų ir, suklaidinęs vartininką, įrideno kamuolį į tuščius vartus.

Skirtumas, brazilų naudai, galėjo būti kur kas didesnis, tačiau rungtynių pabaigoje gerų progų pasižymėti neišnaudojo Ronaldas, Kafu ir Žuanas. Geriausią progą įmušti įvartį iš Ganos futbolininkų turėjo Džonas Mensa – po jo smūgio galva 43-iąją min. kamuolys atsimušė į brazilų vartininko Didos koją. 81-ąją min. už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas Ganos komandos žaidėjas Asamoa Gjanas.

Beje, trims Brazilijos futbolo rinktinės žaidėjams – gynėjui Lusijui, bei saugams Emersonui ir Kaka po šių rungtynių prireikė medikų pagalbos. Emersonas ir Kaka skundėsi kelio skausmais, o Lusijui buvo sumušta šlaunis. Kol kas nepranešama, ar traumos rimtos ir ar futbolininkai galės žaisti ketvirtfinalio mače.

Ketvirtfinalyje brazilai žais su Prancūzijos komanda, kuri 3:1 (1:1) nugalėjo Ispanijos futbolininkus ir iškopė į kitą etapą. 1998 metų pasaulio čempionai prancūzai su praėjusių pirmenybių nugalėtojais žais šeštadienį.

Antradienio rungtynėse ispanai 28-ąją min. išsiveržė į priekį, kai po prancūzų gynėjo Liliano Tiuramo pražangos baudos aikštelėje prieš Pablą Ibanjesą 11 m baudinį realizavo Davidas Vilja, tačiau Prancūzijos futbolininkai įrodė, kad dar per anksti juos nurašyti. Likus 4 min. iki pertraukos rezultatą išlygino Frankas Riberi.

Beveik visą antrąjį kėlinį tarp patyrusių prancūzų ir jaunos Ispanijos komandų aikštėje vyko atkakli ir lygi kova. Tik 82-ąją min. rungtynių arbitras Robertas Rozetis po Ispanijos rinktinės gynėjo Karleso Pujolio pražangos skyrė baudos smūgį ir prancūzai išnaudojo pasitaikiusią progą – kamuolį galva į vartus pasiuntė Patrikas Vjeira.

Galutinį tašką jau per pridėtą laiką padėjo Prancūzijos kapitonas Zinedinas Zidanas, kuris po pasaulio čempionato ketina baigti savo karjerą, jau per teisėjo pridėtą laiką pelnęs trečiąjį savo komandos įvartį.

Prancūzijos rinktinės treneris Reimonas Domenešas po laimėtų rungtynių teigė, kad prancūzams padėjo žaidėjų patirtis ir kantrybė.

„Žaidėjams buvo labai sunku, o rungtynės buvo išties įsimintinos. Galbūt mūsų komandą sudaro seni žaidėjai, tačiau mes mokame būti kantrūs, – sakė R. Domenešas. – Jauni futbolininkai pritrūksta kvapo. Mūsų dar laukia šis tas išskirtinio, unikalios emocijos”.

Ispanų strategas Luisas Aragonesas taip pat pripažino, kad jo komandai trūksta tokio lygio varžybų patirties.

„Jie dar labai jauni ir turės kitų galimybių ateityje”, – sakė jis.

Vokietijoje vykstančiame pasaulio futbolo čempionate, sužaidus visas aštuntfinalių rungtynes, jau pelnyti 132 įvarčiai, o snaiperių klasifikacijos lyderiu išliko Vokietijos rinktinės puolėjas Miroslavas Klozė, pasižymėjęs keturis kartus.

Ronaldas įmušė tris įvarčius, tiek pat kartų pasižymėti pavyko argentiniečiams Ernanui Krespui ir Maksiui Rodrigesui, ispanams Davidui Viljai ir Fernandui Toresui bei Vokietijos futbolininkui Lukui Podolskiui.

Ukrainiečių nuostoliai

Ukrainos rinktinės puolėjas Andrijus Voroninas aštuntfinalio rungtynėse su Šveicarija patyrė šlaunies traumą, dėl kurios bus priverstas praleisti likusius mačus.

26-ių metų ukrainietis, kuris atstovauja Leverkūzeno „Bayer” klubui, buvo vienas iš tų žaidėjų, kurie padėjo Ukrainai pasiekti turnyro ketvirtfinalį.

Meksikos futbolo rinktinės kapitonas Rafaelis Markesas pratęsė sutartį su Ispanijos čempionu „FC Barcelona” klubu iki 2010 metų.

R. Markesas prisijungė prie dar aštuonių žaidėjų, liksiančių Barselonos ekipoje iki 2010 metų – Chavio, Karleso Pujolio, Viktoro Valdeso, Andreso Injestos, Ronaldinjo, Samuelio Eto, Deko ir Lionelio Mesio.

Meksikos futbolininkas perėjo į „FC Barcelona” 2003 metais iš „AS Monaco” klubo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.