Atsirado jaunuolį mirtinai sužalojusio katerio vairininkas

Užvakar Šilutės rajono teisėsaugininkai nustatė asmenį, kuris įtariamas kateriu mirtinai sužalojęs upėje besimaudžiusį jaunuolį.

Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai užvakar apklausė 1965 metais gimusį šilutiškį verslininką.

Jis įtariamas neatsargiai plaukdamas kateriu atėmęs gyvybę 17-mečiui Artūrui Mažeikai.

Anot įtariamojo, jis nematęs upėje plaukiojusio jaunuolio. Tačiau įtaręs, jog galėjo jį kliudyti, netrukus grįžęs į nelaimės vietą bei kartu jo artimaisiais ieškojęs septyniolikmečio. Tik tąkart jam neužteko drąsos prisipažinti, jog jis ką tik praplaukė kateriu.

Nelaimė Rusnėje, Pakalnės upėje, įvyko birželio 21-ąją, kai rusniškis A. Mažeika su savo globėjais Raida ir Renatu Mažeikomis atėjo pasimaudyti po karštos dienos. Kartu buvo ir du įtėvių pusbroliai bei draugas iš Kauno. Kol vaikinas su giminaičiais plaukiojo, įtėviai sėdėjo ant kranto.

35-erių Renatas Mažeika, pats turintis katerį „Amur”, atkreipė dėmesį į praplaukiantį motorlaivį, kai išgirdo garsą, kuris pasigirsta variklio mentėms ką nors užkliudžius.

Pusbroliai pasakojo, kad Artūras nėrė ir plaukė po vandeniu, o dideliu greičiu praplaukus kateriui, taip ir neišniro.

Jaunuolio kūnas buvo rastas tik atvykus gelbėtojams. Narai jį aptiko upės farvateryje, penkių metrų gylyje. Ant skenduolio krūtinės aptiktos dvi gilios sraigto menčių padarytos žaizdos, perkirsta galva.

R. Mažeikos šeima prieš trejus metus mirus broliui Vytautui, pasiėmė auginti našlaičiais likusius jo dukrą ir sūnų Artūrą. Dar vieną jaunesnį sūnų priglaudė kitas brolis, taip pat gyvenantis Rusnėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.