Per ketverius metus į sostinės šilumos ūkį investuota 263 mln. litų

Šilumą sostinei tiekianti bendrovė „Vilniaus energija” per ketverius metus į Vilniaus šilumos ūkį jau investavo 263 mln. litų. 15 metų laikotarpiui miesto šilumos ūkį išsinuomojusi bendrovė savo veiklos rezultatus šiandien pristatė Vilniaus miesto tarybai.

Per 4 veiklos metus bendrovė sėkmingai vykdė investicinę Vilniaus šilumos ūkio renovacijos programą: atnaujino didelę dalį sostinėje veikiančių šilumos trasų, šilumos punktų ir skaitiklių, rekonstravo katilines. „Vilniaus energija” atsisakė neekonomiškų grupinių boilerinių ir investavo daugiau nei 74,6 mln. litų į 2,3 tūkst. modernių automatizuotų šilumos punktų. Nuo 2002 metų bendrovė rekonstravo ar naujai įrengė daugiau kaip 70 km miesto šilumos trasų, kurios kainavo 63,6 mln. litų. Bendrovės investicijos į termofikacinės elektrinės ir katilinių modernizaciją siekia 100 mln. litų. „Vilniaus energija” taip pat pakeitė ar naujai sumontavo 3,4 tūkst. šilumos skaitiklių už 5,77 mln. litų.

Bendrovės „Vilniaus energija” pastangomis dar šiemet Vilniuje pradės veikti biokuro katilinė, kurioje bus pagaminama apie 9 proc. šilumos energijos, tiekiamos sostinės gyventojams. Tai padės mažinti šildymui naudojamų dujų kiekį.

Siekdama užtikrinti ekologišką elektros energijos gamybą Vilniaus mieste, bendrovė taip pat investavo 15 mln. litų į energetinio garo katilo degiklių modernizavimą trečiojoje termofikacinėje elektrinėje.

„Vilniaus energija” daug dėmesio skiria klientų aptarnavimo gerinimui ir naujų klientų paieškai. Bendrovei įkūrus tris klientų aptarnavimo centrus ir kiekvienam aptarnaujamam namui paskyrus po atsakingą „Vilniaus energijos” šilumininką-vadybininką, sostinės gyventojų skundų kiekis 2005 metais sumažėjo 56 proc.

Vilniečiai taip pat aktyviai domisi bendrovės suteikta galimybe įsirengti savo bute individualaus šilumos reguliavimo ir apskaitos sistemą. „Vilniaus energija” įsteigė 20 mln. litų Efektyvaus energijos vartojimo fondą, kuris padengia net 75 proc. tokių sistemų įrengimui reikiamų lėšų. Šio fondo lėšomis individualaus šilumos reguliavimo ir apskaitos sistema jau įdiegta 52 daugiabučiuose namuose. Iki šildymo sezono pradžios tokias sistemas planuojama įrengti dar 30-40 sostinės daugiabučių namų.

Vykdydama savo finansinius įsipareigojimus, „Vilniaus energija” per ketverius metus Savivaldybei sumokėjo 87,5 mln. litų nuomos mokesčių. Į Vilniaus miesto biudžetą bendrovė sumokėjo 21,2 mln. litų nekilnojamo turto mokesčio ir apie 3,8 mln. litų žemės nuomos mokesčio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.