Iš Vokietijos – lyg iš stebuklų pasakos

Į Vokietiją pajusti pasaulio futbolo čempionato atmosferą bei pagyventi įsijautus į tikrąjį futbolo aistruolio kailį klaipėdiečiai ryžtasi net negavę bilietų į rungtynes.

„Atrodo, kad Vokietijoje, išskyrus futbolą, niekas neegzistuoja. Gatvės, barai sausakimši įvairiausių tautybių sirgalių, kurie serga už pačias įvairiausias ekipas, tačiau jokios agresijos, pykčių ar muštynių. Tik gera nuotaika ir mėgavimasis šia neeiline švente. Nors ir nebuvome stadione, tačiau jau būdami šalia stadiono pasijutome lyg pasakoje. Iki šiol dar akyse šmėkščioja Vokietijoje regėti vaizdai, o galva prikrauta neišdildomų įspūdžių „, – teigė savaitę laiko Vokietijoje praleidę klaipėdiečiai Darius Stankus, Mindaugas Mikuckis ir Mindaugas Ivaškevičius.

Aistruoliai varžosi dainomis

Klaipėdiečiai atvykę į Berlyną pasijuto lyg didžiuliame karnavale. „Įvairiausia spalvota atributika, perukais bei kaukėmis pasipuošę po miestą vaikšto žmonės, be perstojo dainuoja dainas, sveikinasi vieni su kitais ir šypsosi.

Kai pamačiau stadioną, nustebau, atrodo lyg Koliziejus. Žiūrint per televizorių, niekad nebūčiau pamanęs, kad stadionas tokio įspūdingo dydžio. Prie stadiono jau prieš penkias valandas buriavosi žmonių minios. Labai įdomu stebėti, kai dainomis varžosi dviejų skirtingų futbolo komandų sirgaliai. Pavyzdžiui, porą minučių dainą dainuoja brazilų aistruoliai, kitą – vokiečių. Ir liejasi vis skirtingos dainos. Nugali tie sirgaliai, kurie žino daugiau skirtingų dainų”, – pasakojo 21 metų D. Stankus.

Griežta apsauga

Anot vaikinų, norint patekti į centrinę aikštę, reikia praeiti pro apsaugą. „Negalima įsinešti jokių stiklinių ar metalinių daiktų. Matėme, kad net merginai liepė pasidėti kremą. Nors apsaugininkai labai kruopščiai patikrina, tačiau labai draugiškai bendrauja, šypsosi ir tikrai nuotaikos nesugadina. Net policininkai labai noriai pasako, kur kokia gatvė ir panašiai”.

Išmokė tarti Lietuvos vardą

Pašnekovai sakė, kad Vokietijoje futbolas nustelbia viską. Miesto centre pilna televizorių dideliais ekranais. „Žmonės tiesiog ratu sustoja ir žiūrėdami ekrane rungtynes spardo kamuolį. Taip pat stovi toks kompiuterio aparatas. Virtualus futbolo žaidėjas pagal sirgalių šūksnių ir palaikymo garso decibelus muša įvartį. Pavyzdžiui, jei aktyvesni buvo vokiečių sirgaliai, tuomet įvartį į Paragvajaus vartus įmuša Vokietijos rinktinė, jei paragvajiečių – atvirkščiai”, – įspūdžiais dalinosi klaipėdiečiai.

Vaikinai sakė, kad teko susipažinti su pačių įvairiausių tautybių futbolo sirgaliais. „Visi labai draugiški, šypsosi ir noriai bendrauja. Visi turi bendrą tikslą – pamatyti gražų žaidimą. Pavyzdžiui, prie bendro stalo bare sėdėjome maždaug su aštuonių skirtingų tautybių žmonėmis ir net išmokėme skanduoti Lietuvos vardą. Iš pradžių sunkiai tarė mūsų šalies pavadinimą, tačiau jau po kiek laiko jau buvo galima aiškiai suprasti žodžio reikšmę”, – džiaugėsi D.Stankus.

Stovyklos futbolo aistruoliams

Pasak klaipėdiečių, Vokietijoje yra specialios futbolo aistruolių stovyklos. „Tiesiog už parą sumoki 12 eurų ir su pačių įvairiausių tautybių sirgaliais ten leidi laiką – stovyklauji, miegi didžiulėse palapinėse, bendrauji ar žaidi futbolą. Gauni specialų leidimą, gali kada nori išeiti ir vėl sugrįžti. Nerealus jausmas dalintis futbolo naujienomis ar net rungtyniauti su prisiekusiais futbolo sirgaliais”, – sakė pašnekovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.