Rašytoja Dž.Rouling prisipažino dėl dviejų žmogžudysčių

Vaikų rašytoja Džoana Rouling atskleidė, kad septintojoje ir paskutinėje knygoje apie Hario Poterio nuotykius žus mažiausiai du veikėjai, tačiau kurie, ji nenurodė.

Manoma, kad paskutinę Hario Poterio sagos dalį suplūs pirkti dešimtys milijonų suaugusiųjų ir vaikų, todėl jos scenarijus kruopščiai slepiamas.

Dž.Rouling anksčiau yra sakiusi, kad paskutinį septintosios knygos skyrių parašė jau seniai.

„Paskutinis skyrius yra paslaptis, nors dabar jis šiek tiek pasikeitė, – teigė ji per interviu Didžiosios Britanijos televizijai „Channel 4″, kuris buvo parodytas pirmadienį. – Vienas personažas, turėjęs mirti, liks gyvas, tačiau žus kiti du, kurių mirties iš pradžių neplanavau.”

Paklausta, ar negalėtų papasakoti smulkiau, rašytoja pridūrė: „Ne. Neketinu savęs pasmerkti, nes nenoriu gauti neapykantos laiškų ar dar ko nors”, – sakė ji.

Ji taip pat teigė suprantanti autoriaus troškimą nužudyti pagrindinį didelės sėkmės sulaukusios serijos veikėją.

„Niekada nejaučiau pagundos nužudyti jį (Harį Poterį) iki septintos knygos, nes visada planavau parašyti septynias knygas ir noriu tai padaryti”, – sakė Dž.Rouling.

„Tačiau puikiai suprantu rašytoją, kuris galvoja: „Na, aš juos nužudysiu, nes tai reiškia, kad negalės būti kitų žmonių parašytų tęsinių… Taigi viskas baigsis ties manimi ir po mano mirties niekas negalės prikelti šio personažo”, – sakė rašytoja.

40 metų Dž.Rouling pirmąją knygą apie Hario Poterio nuotykius parašė būdama bedarbė motina.

Dabar ji yra viena turtingiausių rašytojų visoje istorijoje – jos turtas vertinamas daugiau kaip 1 mlrd. dolerių (2,8 mlrd. litų).

Visame pasaulyje parduota apie 300 mln. Hario Poterio serijos knygų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.