P.Jankūnas iš Amerikos grįžo traumuotas

Kauno „Žalgirio” puolėjas Paulius Jankūnas šią naktį lauks žinių iš kitapus Atlanto – Niujorke vyks NBA naujokų birža, kurioje gali nuskambėti ir 22 metų lietuvio pavardė.

Praėjusią savaitę P.Jankūnas buvo nuskridęs į Jungtines Valstijas, kur dalyvavo penkių NBA klubų –”Memphis Grizzlies”, „Indiana Pacers”, „Houston Rockets”, „Minnesota Timberwolves” ir „New Jersey Nets” peržiūrose.

Patikrinti, ką sugeba Lietuvos krepšininkas, norėjo ir „Cleveland Cavaliers” bei „New York Knicks”, tačiau pasirodyti šioms ekipoms P.Jankūnui sukliudė trauma.

Naujajame Džersyje varžovas keliu įsirėžė krepšį atakuojančiam lietuviui į blauzdą.

„Dėl sumušto kojos raumens kitas 2-3 dienas vos galėjau paeiti. Skausmą jaučiu ir dabar, todėl reikės išsitirti koją pas mūsų gydytojus”, – sakė P.Jankūnas.

Po apsilankymo pas medikus turėtų paaiškėti, kada 203 cm ūgio puolėjas galės prisijungti prie pasaulio čempionatui besirengiančios Lietuvos rinktinės.

Per agentą P.Jankūnas apie save yra išgirdęs teigiamų atsiliepimų iš NBA klubų, bet spėti, kaip pasiseks naujokų biržoje, jis nesiryžo: „Jei pakvies – gerai, jei ne – nebus jokia tragedija”.

Likti JAV ir savaitę laukti renginio Niujorke žalgirietis nepanoro.

„Pati ceremonija trunka net 5 valandas, žaidėjus ten lydi didelė įtampa. Galbūt įvykius seksiu namie internetu”, – kalbėjo puolėjas.

Tarp kandidatų naujokų biržoje yra ir iš Ukrainos kilęs, bet Lietuvos pilietybę turintis „centras” Michailas Anisimovas.

Gynėjas Renaldas Seibutis ketino brautis į NBA, bet vėliau nutarė bandyti kitais metais.

NBA naujokų biržoje šiais metais nėra aiškaus favorito. Pirmuoju pakviestu žaidėju pretenduoja tapti penki krepšininkai, tarp jų ir vienas europietis – italas Andrea Bargnani iš Trevizo „Benetton”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.