Pajūryje tebesitęsia pirkimo karštinė

Neringoje ir Palangoje tik pradėjus įgyvendinti statybų ar renovacijos projektą, per trumpą laiką rezervuojama 80-90 proc. būstų.

Pasak nekilnojamojo turto bendrovės „Ober-Haus” eksperto Ramūno Slieko, dėl naujai rekonstruotų gyvenamųjų, poilsio ar rekreacinės paskirties patalpų Neringoje ir toliau vyksta arši pirkėjų kova. Paklausiausi būstai – nedidelio ploto su gražiais vaizdais pro langus ir autonominiu šildymu.

„Pastaruoju metu itin išpopuliarėjo Preila bei Pervalka, mat šios gyvenvietės yra ramesnės nei Nida, jose daugiau privatumo šiltuoju metų laiku. Štai rekonstruojamuose poilsio namuose Pervalkoje iškart buvo rezervuota arba nupirkta apie 90 proc. apartamentų, nors vieno kvadratinio metro kaina su visiška apdaila siekė 10 000 litų”, – sako R. Sliekas.

Anot jo, per metus naujos statybos (renovuotų) butų kainos Neringoje pakilo 60 proc. – maždaug nuo 7 000 litų iki 10 000 litų už kvadratinį metrą.

Eksperto teigimu, Palangoje būstas jau įsigyjamas ne tik savo reikmėm, bet ir ekonominei naudai gauti. Tuo tarpu investicijos į komercinės paskirties patalpas prognozuojamos tik tada, kai bus išspręsta Palangos sezoniškumo problema.

„Palangoje, kaip ir Nidoje, rekonstruojami seni poilsio namai, apleisti bendrabučiai. Visgi pasiūla nepatenkina paklausos – rezervuota arba parduota 80 procentų nekilnojamojo turto. Kainos Palangoje per metus išaugo 80-120 procentų – nuo 3 500 iki 8 000 litų už kvadratinį metrą”, – sakė „Ober-Haus” atstovas.

R. Slieko teigimu, per pirmąjį šių metų ketvirtį būsto kainos Palangoje kilo 30-70 proc. Prognozuojama, kad jos augs ir toliau, tačiau žymiai lėčiau.

„Žemės sklypų rinka Palangoje nėra itin aktyvi – pirkėjai mieliau renkasi jau įrengtus namus, o ne patys užsiima statybomis. Dažniausiai tai būna ne Palangos gyventojai, o atvykėliai iš didmiesčių”, – teigia nekilnojamojo turto ekspertas.

„Ober-Haus” duomenimis, Klaipėdoje butų kainos per pastaruosius metus pakilo 30-70 proc.

„Tačiau per pirmąjį 2006-ųjų ketvirtį, nepasiteisinus lūkesčiams dėl euro įvedimo, senos statybos būstai atpigo 5-10 procentų”, – sakė R. Sliekas.

Uostamiesčio centre naujos statybos prestižiniai butai su daline šiuo metu apdaila kainuoja apie 8 000 litų už kvadratinį metrą (prieš metus – apie 4 000 litų).

Būsto kainų kitimas Neringoje per 2003-2006 metus

Būsto kainų kitimas Klaipėdos gyvenamuosiuose rajonuose per 2003-2006 metus

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.