Biržoje ryškiausiai spindėjo „Pieno žvaigždės”

Praėjusi savaitė biržoje baigėsi pasyviai – investuotojai sudarė vos 224 sandorius 26 bendrovių akcijomis, iš kurių devynios brango ir aštuonios pigo, o bendra apyvarta akcijomis sudarė daugiau nei 10 mln. litų. Įspūdinga apyvarta buvo sukaupta dėl tiesioginių sandorių, o normali prekyba buvo minimalios apimties.

Penktadienį Vilniaus vertybinių popierių biržoje per vieną tiesioginį sandorį už 8,712 mln. litų perleista 4,1 proc. vienos didžiausių Lietuvoje pieno perdirbimo įmonių „Pieno žvaigždės” akcijų. Sesijos metu akcijų kaina svyravo nuo 3,9 iki 4 litų ir pasibaigus prekybai pasiekė 3,99 lito – 0,5 proc. didesnę negu ketvirtadienį. Apyvarta jomis siekė 8,783 mln. litų.

Didelio akcijų kiekio perpirkimas rinkos kaina turėtų būti geras ženklas smulkiesiems investuotojams, tačiau atsižvelgiant į laukimo nuotaikas stebint, kokios tendencijos bus diktuojamos iš aplinkinių biržų, pagyvėjimo nesulaukta. Šiuo metu investuotojai nenusiteikę aktyvesniems veiksmams.

Sudarant tiesioginius sandorius prekiauta ir „Sanito” akcijomis, kurių buvo perparduota už 475 tūkst. litų, už vieną akciją mokant po 13,2 lito. Buvo sudaryti du tiesioginiai sandoriai. Tolesniu kainos kilimu, tačiau maža apyvarta pasižymėjo TEO LT ir „Mažeikių naftos” akcijos. Jų kainos pakilo atitinkamai 0,92 proc. – iki 2,2 lito ir 1,16 proc. – iki 8,75 lito, o apyvarta tesiekė 117 tūkst. litų ir 96 tūkst. litų.

Prekyba didžiųjų bendrovių akcijomis puikiai iliustruoja prieššventines nuotaikas Vilniaus biržoje – investuotojai pasyvūs ir laukia naujienų iš JAV apie bazinių palūkanų didinimą, kuris turėtų neigiamai paveikti Europos kapitalo rinkas. Nerimą kelia tai, kad artėjant birželio 29 dienai, kai bus skelbiamas sprendimas dėl palūkanų didinimo, pasirodo spėjimų, kad bazinių palūkanų augimas gali būti spartesnis negu tikėtasi ir siekti net 0,5 procentinio punkto vietoj 0,25.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.