Suomis skųs Lietuvos pareigūnus

Pagal „Erasmus” programą į Vilnių studijuoti atvykęs suomis Jarmo Skonas po susidūrimo su Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnais skubiai spruko iš Lietuvos. Skonas tvirtino buvęs sumuštas, o Vilniaus vyriausiasis policijos komisariatas šią informaciją neigia.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) išplatino pareiškimą dėl Lietuvoje studijuojančio Suomijos piliečio Skono sumušimo.

LSS tvirtina, kad civiliai apsirengę policijos pareigūnai Žalgirio gatvės stotelėje sustabdė taksi, kuriuo su draugais važiavo Skonas. Pagal LSS versiją narkotikų prekeiviais jaunuolius palaikę ir savo pavardžių nepasisakę pareigūnai juos šiurkščiai išvilko iš automobilio ir panaudojo smurtą. Vėliau Suomijos studentą apžiūrėję medikai nustatė lengvą kūno sužalojimą.

Pareigūnai klaidą pripažino, jaunuolių atsiprašė. Skonas apie įvykį pranešė policijai ir aukštosios mokyklos vadovybei. Suomis nutraukė studijas ir, nelaikęs paskutinio egzamino, grįžo į gimtinę.

Skonas pasiryžęs kreiptis į savo šalies žiniasklaidą ir pagarsinti Lietuvoje nutikusią istoriją. Tautiečio išgyvenimai sudomino ir Suomijos ambasados Vilniuje darbuotojus.

Tuo tarpu Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis LŽ papasakojo kitą versiją. VPK Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai tą dieną vykdė slaptą narkotikų platintojų sulaikymo operaciją. Keturi neuniformuoti pareigūnai tarnybiniu, tačiau skiriamaisiais ženklais nepažymėtu automobiliu, prie vieno prekybos centro sulaikė policijai žinomą svaigalų platintoją. Pro šalį ėję keli jaunuoliai (tarp jų buvo suomis) išvydo pareigūnų ant žemės paguldytą vyriškį, šoko į taksi ir mėgino pasprukti. Įtarę, kad tai galėjo būti narkotikų prekeivio bendrininkai ar klientai, pareigūnai pradėjo gaudynes.

Išgirdęs policininkų šūksnius, taksistas sustabdė automobilį. Mikulskio tvirtinimu, pareigūnai jaunuoliams prisistatė, pareikalavo išlipti iš automobilio. „Gal ir ištraukė iš automobilio, bet tikrai nemušė”, – teigė Mikulskis. Kodėl medikai suomiui nustatė lengvą kūno sužalojimą, pareigūnas nežino. Esą kartais pažymos surašomos remiantis besikreipiančiųjų pasakojimu. Plačiau komentuoti šį atvejį Mikulskis atsisakė. Pasak jo, vyksta ikiteisminis tyrimas, po jo bus atsakyta, ar pareigūnai nusižengė įstatymams.

LŽ duomenimis, yra incidento liudininkų, patvirtinusių, kad jaunuoliai nebuvo mušami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.