V.Adamkus: Žmogiškumas ir nuoširdumas turi tapti mūsų politikos šūkiu

Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Santaros – Šviesos konferencijoje „Santara-Šviesa: žvilgsnis iš vidaus, žvilgsnis iš šalies” Anykščiuose.

Kalbėdamas konferencijos dalyviams, šalies prezidentas džiaugėsi, kad daugiau kaip 50 metų puoselėta Santaros – Šviesos dvasia ir šiandien įkvėpia ne vieną lietuvį darbuotis Lietuvos labui.

V.Adamkus pabrėžė, kad toli nuo Lietuvos gyvenančių piliečių subrandinta mintis – lietuvybės išsaugojimas ir gyvybingumas – yra aktuali ir šiandien.

„Tai buvo vienas protingiausių ano meto sprendimų, neleidusių pasaulio valstybėms pamiršti, kad Lietuva, nors ir okupuota, yra gyva”, – sakė valstybės vadovas ir apgailestavo, kad šiandien, sprendžiant svarbiausius klausimus, kartais pritrūksta išminties.

V.Adamkus pažymėjo, kad idėja, kuria Santara – Šviesa gyveno ir gyvena. „Šūkis „Veidu į Lietuvą” turėtų virsti politikų šūkiu „Žmogišku veidu į Lietuvos žmones”. Tokio požiūrio šiandien pasigendu”, – sakė prezidentas.

Valstybės vadovas prisiminė ilgametį savo bendražygį ir vieną iš „Santaros – Šviesos” įkūrėjų Vytautą Kavolį, kurio tekstų rinkinys „Nepriklausomųjų kelias” buvo išleista prieš pat šią konferenciją.

„Vytautas Kavolis buvo paprastai žmogiškas. Jam tai buvo savaime suprantama. Didžiuojuosi šiuo žmogumi ir norėčiau, kad jo rodytas žmogiškumas taptų mūsų gyvenimo dalimi. Kalbame apie skaidrumą, moralumą, ir atvirumą, trokštame idealų ir vertybių įsikūnijimo kasdienybėje. Tačiau dažnai šie gražūs žodžiai nėra grindžiami nuoširdumu”, – sakė V.Adamkus.

Prezidentas palinkėjo, kad šis suvažiavimas, kuriame išskirtinai paminimas ir V.Kavolio atminimas, taptų kelrodžiu grąžinant nuoširdumą į Lietuvos gyvenimą.

Vakare valstybės vadovas grįš į Vilnių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.