Mokesčių inspekcija toliau prisideda prie žinių visuomenės kūrimo

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI), informuoja, kad parengta galimybių studija Mokesčių mokėtojų švietimo ir konsultavimo sistemai (toliau ESKIS) sukurti.

Galimybių studijai įgyvendinti, VMI pagal Lietuvos 2004 – 2006 metų Bendrojo programavimo dokumento priemonę „Informacinių technologijų paslaugų ir infrastruktūros plėtra” iš ES regioninės plėtros fondo gavo paramą projektui „Mokesčių mokėtojų švietimo ir konsultavimo sistemos sukūrimas” dokumentacijos rengimas”.

Šioje galimybių studijoje išanalizuota mokėtojų švietimo ir konsultavimo srities užsienio šalių mokesčių administratorių patirtis ir planai, IT rinkoje siūlomi programiniai produktai, pasiteisinusios technologijos ir standartiniai sprendimai, kuriuos būtų galima pritaikyti ESKIS projektui. Įvertintas mokesčių mokėtojų, kompiuterizavimo lygis ir galimybės, jų poreikiai ir lūkesčiai, pateikta preliminari ESKIS funkcionalumo architektūra, VMI elektroninių paslaugų plėtros rekomendacijos, perorientuojant jas į aukštesnį elektroninių paslaugų brandos lygmenį ir kuriant naujas paslaugas mokėtojams. Parengta preliminari ESKIS projekto išlaidų sąmata ir kitos rekomendacijos.

Nustatyta, kad ESKIS projekto tikslai ir uždaviniai atitinka Bendrojo programavimo dokumento priemonės „Informacinių technologijų paslaugų ir infrastruktūros plėtra” tikslą – skatinti ūkio plėtrą ir augimą bei perėjimą prie žinių visuomenės, kurios nariai turi galimybę ir gali veiksmingai naudotis moderniųjų informacinių technologijų priemonėmis visose gyvenimo srityse.

ESKIS projektu siekiama plėtoti patogias autorizuotas elektronines mokesčių mokėtojų švietimo ir konsultavimo viešąsias paslaugas, identifikuoti ir tenkinti mokėtojų švietimo ir konsultavimo paslaugų poreikį ir kokybę.

Įgyvendinant ESKIS projektą planuojama įdiegti Elektroninę mokesčių mokėtojų informavimo ir konsultavimo sistemą, kuri teiks vartotojams švietimo, konsultavimo ir informavimo viešas ir autorizuotas elektronines paslaugas (t.y. personalizuotas ir orientuotas į konkretų mokesčių mokėtoją) nuotoliniu savitarnos būdu mokesčių mokėtojams, gyventojams ir verslininkams. Taip pat planuojama sukurti elektroninių paslaugų teikimo informacinę infrastruktūrą bei mokesčių mokėtojų ryšių valdymo sistemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.