Parama neregiams atvežta tandemais iš Vokietijos

Vadinamaisiais tandemais – dviviečiais dviračiais – maršrutu „Berlynas-Sankt-Peterburgas” keliaujantys Vokietijos organizacijos „Tandem-Hilfen” („Tandemų pagalba”) nariai atvyko ir į Klaipėdą.

Projektu siekiama paremti aklųjų ir silpnaregių mokyklas, reabilitacijos centrus Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Rusijoje.

„Turime tris tikslus: skatinti žmonių su regėjimo negalia bendravimą Europoje, remti aklųjų ir silpnaregių organizacijas pagalbinėmis priemonėmis ir propaguoti keliavimą tandemais – tai suteikia galimybę neregiams sportuoti”, – sakė „Tandem-Hilfen” iniciatorius. Važiuojant dviviečiu dviračiu, neregys ar blogai matantis žmogus mina pedalus, o geriau matantis jį vairuoja.

Vakar uostamiesčio Simono Dacho namuose „Tandem-Hilfen” įkūrėjas dr. Tomas Nikolai Kauno aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrui padovanojo keturis kompiuterius su specialia programine įranga neregiams, tris nešiojamuosius teksto didinimo aparatus silpnaregiams, 20 sulankstomų baltųjų lazdelių bei tandemą, tapusį pagalbos simboliu.

Regėjimo negalią turi ir pats T. Nikolai. Pasak jo, paramos projekto idėja kilo prieš trejus metus, suplanavus tandemais važiuoti į Atėnų olimpines žaidynes. Iniciatorius ėmė ieškoti rėmėjų, kad galėtų padėti aklųjų organizacijoms šalyse, kurias pravažiuos. Taip 2004 metais įvykdytas projektas „Berlynas-Atėnai”, kurio tęsinys – šių metų projektas. T. Nikolai tikisi, kad ir kitais metais pavyks suorganizuoti panašų projektą.

Projekto „Berlynas-Sankt-Peterburgas” dalyviai trečiadienį į Klaipėdą atvyko įveikę 1000 kilometrų – pusę numatyto maršruto, o ketvirtadienį išvažiavo Rygos link.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.