Miestą sudrebino sprogimas

Tik per plauką žmonių aukų išvengta trečiadienio vakarą sprogus elektros transformatorinei pačiame miesto centre Algirdo gatvėje.

Apie 19 valandą 30 minučių įvykusio sprogimo banga išgriovė daugiau kaip prieš trisdešimt metų statyto mūrinio pastato sienas, išvertė duris, beveik dviem valandoms sutrikdė elektros tiekimą centrinėje miesto dalyje.

Per kelias minutes į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai, policija ir kitų tarnybų darbuotojai aptvėrė įvykio vietą apsauginėmis juostomis ir ėmėsi kitų atsargumo priemonių, nes sugriautos transformatorinės apžiūrėti susirinko būriai smalsuolių iš aplinkinių Vilniaus, Algirdo, J.Basanavičiaus gatvių.

Tik laimingo atsitiktinumo dėka žmonės nuo šio sprogimo nenukentėjo, nors aplinkiniai gyventojai tai vadina tikru stebuklu.

„Kai išgirdau sprogimą, buvau ką tik praėjusi pastatą, o atsigręžusi pamačiau, kaip aplinkui byra plytos”, – iš karto po įvykio pasakojo mažametį vaiką vežimėlyje netoli transformatorinės vežiojusi panevėžietė.

Nelaimės išvengė ir palei pat transformatorinę bėgiojęs maždaug aštuonerių metų berniukas, kurį įvykio liudininkai teigia matę likus kelioms minutėms iki sprogimo.

„Ši nelaimė baigėsi laimingai, už tai reikia dėkoti ypač karštai vasaros dienai, nes visi slėpėsi nuo karščio ir aplink pastotę nebuvo nė vieno vaiko”, – mūsų dienraščiui sakė netoli transformatorinės esančio Vilniaus gatvės 14-ojo namo bendrijos pirmininkas Bronius Tamošiūnas.

Vyras įsitikinęs, kad jei oras būtų buvęs ne toks alinantis, žmonių aukų nebūtų išvengta, nes prie sprogusio pastato nuolat būriuodavosi ir žaisdavo aplinkinių kiemų vaikai – mergaitės transformatorinės šešėlyje išsidėliodavo lėles, berniukai į šio pastato sienas mėtydavo kamuolį.

„Mėgstamiausia jų žaidimo vieta būdavo pastato laipteliai, ant kurių ir subyrėjo griūvančio pastato plytos. Vaikų kaltinti negalima, nes jie paprasčiausiai neturi kur žaisti, nes miesto valdžiai visiškai nerūpi vaikų žaidimo aikštelių įrengimo klausimai”, – piktinosi B.Tamošiūnas.

Vilniaus gatvės 14-ojo namo pirmininkas teigia niekada negalvojęs, kad daugiabučių apsuptyje esanti elektros transformatorinė gali sprogti.

„Pastatas užrakintas, jokių plyšių ar kitų nerimą keliančių reiškinių niekada nebuvome pastebėję, o dabar kažin ar galėsime ramiai jaustis, kai kieme nuolat tiksi uždelsto veikimo bomba”, – dienraščiui sakė pašnekovas.

Paprašytas pakomentuoti Rytų skirstomųjų tinklų bendrovės, kuriai ir priklauso minėta transformatorinė, Panevėžio regiono direktorius Vidmantas Macevičius „Panevėžio rytui” sakė, kad nenutiko nieko ypatingo.

„Tai tik techninis gedimas. Buvo pramušta 10 kilovoltų galingumo kabelio galinė mova, dėl to ir įvyko sprogimas, sugriovęs pastato sienas”, – sakė V.Macevičius.

Direktorius neatmetė galimybės, kad ne paskutinį vaidmenį šioje istorijoje suvaidino ir tądien tvyrojęs rekordinis šią vasarą karštis, nes termometro stulpeliai pavėsyje rodė 30,3 laipsnio šilumos, ir pridūrė, kad jis pirmą kartą susiduria su atveju, kai dėl techninio gedimo sugriuvo pastotės sienos.

V.Macevičius vakar negalėjo įvardyti, kiek nuostolių patyrė bendrovė, ir sakė, kad nuostoliai dar tikslinami.

„Panevėžio ryto” duomenimis, vietoj sprogimo sugriautos elektros transformatorinės bus statoma moderni ir saugi konteinerinė transformatorinė, nes senosios remontuoti nebeapsimoka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.