Panevėžyje bus imamas mokestis už važiavimą vietiniais keliais

Šiandien Panevėžio miesto taryba patvirtino mokesčio už važiavimą Savivaldybės vietos reikšmės keliais (gatvėmis) didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis dydžius.

Kaip teigė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyriausiasis eismo koordinatorius Rimas Valkavičius, naujasis mokestis atsiranda vadovaujantis Lietuvos Respublikos kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo bei Kelių įstatymais, pagal kuriuos savivaldybėms suteikiama teisė rinkti mokestį už važiavimą didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis vietos reikšmės keliais, išduodant atitinkamus leidimus.

„Šis vadinamasis kelių naudotojo mokestis bus imamas iš transporto priemonių savininkų ar vairuotojų ir nustatomas kiekvienu konkrečiu atveju atskirai, priklausomai nuo transporto priemonės matmenų, važiuojamo atstumo. Mokesčio dydis bus apskaičiuojamas pagal vienkartinius (10 km), mėnesio bei metų tarifus, atsižvelgiant į Vyriausybės nustatytus ribinius tarifus”, – sakė R.Valkavičius.

Kelių naudotojo mokestis nebus imamas vežant labdaros krovinius, aptarnaujant įstaigų, kurių steigėja yra Savivaldybė, objektus. Taip pat iš miesto kelius aptarnaujančių transporto priemonių, Vidaus reikalų ministerijai bei jos įstaigoms priklausančių transporto priemonių, priskirtų kovinei, kovos-mokomajai, mokomajai, rikiuotės ir transportavimo grupėms, bei užsienio valstybių karinei apsaugos sistemai priklausančioms transporto priemonėms.

Leidimų važiuoti didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis pildymą ir kontrolę, kaip vežėjai laikosi nustatytų važiavimo sąlygų, pavesta organizuoti UAB ,,Panevėžio gatvės”.

Planuojama, kad dėl naujojo mokesčio miesto biudžetą gali papildyti apie 10 tūkst. Lt.

Panevėžio miesto savivaldybė – pirmoji, savo teritorijoje įvedanti mokestį už naudojimąsi vietos reikšmės keliais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.