Apžvalga: Čekija – Italija

Birželio 22 dieną 17 valandą bene labiausiai intriguojančioje E grupės dvikovoje susitiks abu grupės lyderiai: savo sąskaitoje turinti 4 taškus ir pirmąją vietą užimanti Italija bei antroje pozicijoje esanti Čekijos rinktinė, kuri po dviejų turų yra surinkusi 3 taškus. Italams norint patekti į aštuntfinalį užtenka lygiųjų, tuo tarpu čekams reikia nepralaimėti ir sužaisti ne prasčiau nei Ganos rinktinė rungtynėse prieš JAV.

Pirmosiose čempionato rungtynėse tiek Italija, tiek Čekija iškovojo pergales. Italai rezultatu 2-0 įveikė Ganą, o čekai rezultatu 3-0 nugalėjo JAV rinktinę. Antrajame ture grupės favoritai turėjo problemų. Italija po nervingos kovos su JAV, kurioje iš aikštės buvo pašalinti net trys žaidėjai, į taškų krepšelį įsidėjo tašką, o čekai patyrė fiasko – rungtynes baigę dešimtyje jie 0-2 pralaimėjo Ganai.

E grupė

Čekija – Italija

Vieta: AOL Arena, Hamburgas (51 tūkst. vt.)
Laikas: Birželio 22d., 17:00 Lietuvos laiku

(Vaizdo įrašas per LTV nuo 19:00)

Padėtis

Situacija E grupėje – bene pati sudėtingiausia. Patekti į tolimesnį varžybų etapą gali visos keturios komandos. Norint prasibrauti į aštuntfinalį, italams užtenka lygiųjų, tačiau Ganos pergalės atveju, „Squadra Azzurra” nukristų į antrąją grupės vietą ir kitame etape ginklus greičiausiai suremtų dabartiniais čempionais – brazilais. Tiesa, netgi minimalia persvara pralaimėję italai vis tiek patektų į kitą etapą, jei JAV laimėtų prieš Ganą ne didesne nei trijų įvarčių persvara. Čekų situacija sudėtingesnė, nes jie negali pralaimėti, o lygiųjų atveju turi tikėtis analogiško rezultato Ganos mače prieš JAV.

Tarpusavio mačai

Italijos ir Čekijos rinktinės tarpusavyje iki šiol žaidė 29 mačus. 10 kartų pergalę šventė čekai, 9 kartus – italai. Dar 10 susitikimų baigėsi lygiosiomis. Pasaulio Čempionatuose komandos susitiko 2 kartus. 1934-ųjų metų finale, po pridėtinio laiko, Italijos rinktinė rezultatu 2-1 čekus palaužė. 1990 komandos susitiko grupės varžybų etape. Tąkart pergalę rezultatu 2-0 taip pat šventė italai.

Du pirmieji turai

Italija: Pirmajame Pasaulio Čempionato etape Italija surėmė ginklus su Ganos rinktine. Demonstruodami technišką ir akiai gražų žaidimą, „Squadra Azzurra” į sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę rezultatu 2-0. Antrajame ture italų laukė kraujo ištroškę ir pirmąjį mačą čekams pralaimėję amerikiečiai. Po įnirtingos ir nervingos kovos rungtynėse buvo užfiksuotos lygiosios 1-1, kurios leido išsaugoti galimybę JAV rinktinei prasimušti į kitą varžybų etapą.

Čekija: Pirmosiose čempionato rungtynėse Čekijos rinktinė lengvai ir gana užtikrintai, rezultatu 3-0, įveikė JAV rinktinę. Daugelis tikėjosi gero čekų žaidimų ir kitame varžybų etape, tačiau be J.Kollerio ir M.Barošo žaidusiems čekams Ganos rinktinė pasirodė per stipri. Rungtynes baigę dešimtyje čekai patyrė skaudų pralaimėjimą 2-0.

Nuomonės

Italija

Italų treneris M.Lippi pareiškė, kad jo komandai patinka žaisti lemiamas rungtynes.

„Mes sukurti tam, kad patektume į atkrintamąsias varžybas. Mūsų galvosena yra tokia, kad norint išnaudoti paskutinę ir vienintelę progą, reikia atiduoti viską” – teigė treneris.

„Pagyros, kurių susilaukė mano komanda po rungtynių su Gana, galėjo suteikti perdėtą lengvumo jausmą.” – samprotavo M.Lippi.

Italams, norint išeiti į kitą varžybų etapą, užtenka lygiųjų. Tačiau Ganos pergalės atveju, italai smuktų į antrąją vietą ir birželio 27 d. greičiausiai turėtų susitikti su Brazilijos rinktine.

Kaip pagrindinę Čekijos rinktinės grėsmę, italų gynėjas Fabio Cannavaro įvardijo Pavelą Nedvedą.

„Prieš Pavelą žaisti labai sunku” – sakė čeko komandos draugas „Juventus” klube. – „Jis turi tikslą, tuo pačiu įkvėpdamas komandos draugus, jis turi pasitikėjimą savimi, jis žaidžia su aistra. Jis tikras profesionalas ir jo reikia bijoti.”

Saugas Andrea Pirlo, pasižymėjęs pirmosiose italų rungtynėse su Gana, teigė, kad jo komanda sieks tik pergalės ir nesitenkins tašku, kurį gautų lygiųjų atveju.

„Mes visada žaidžiame tam, kad laimėtume.” – sakė saugas. – „Toks yra mūsų požiūris – eiti į aikštę ir laimėti. Tą mes darysime ir rungtynėse su Čekija.”

Čekija

Čekijos rinktinės treneris K.Bruckneris teigė, kad paskutiniojo turo rungtynės bus įtemtos. Jis taip pat pareiškė, jog tiki, kad Čekija išeis į tolimesnį varžybų etapą.

„Visos keturios komandos jau spaudimą. Kas keliaus į tolimesnį varžybų etapą, spręsis šiose dvejose rungtynėse, o gal ir paskutinėmis jų sekundėmis” – sakė čekų treneris.

„Italija yra patyrusi komanda, turinti gerus žaidėjus ir puikią gynybą.” – varžovams pagyrų negailėjo treneris. – „Jie – vieni čempionato favoritų.”

Marekas Jankulovski, Pavelas Nedvedas ir Tomašas Ujfalusi yra čekų žaidėjai, kurie atstovauja Italijos klubams.

„Treneris paprašė mūsų informacijos apie M.Lippi auklėtinius, ir, manau, kad mes jos suteikėme.” – sakė „Milan” gynėjas M.Jankulovski. – „Po 6 metų, praleistų Italijoje, negaliu teigti, jog jų žaidimas man nebuvo įdomus.”

Netektys ir taktika

Italija: Italijos netektys, palyginus su Čekijos, yra gana nedidelės – paskutiniajame mače komandai negalės padėti Daniele De Rossi, kuriam rungtynėse su JAV buvo parodyta raudona kortelė. Jį aikštėje pakeis Gennaro Gattuso. Rungtynėse su JAV susižeidęs saugas Simone Perrotta jau atsigauna ir gali išbėgti į aikštę. Tuo tarpu tragiškai čempionatą pradėjusio Cristiano Zaccardo vietą dešiniame gynybos krašte gali užimti Massimo Oddo arba Gianluca Zambrotta, ir jei tai bus pastarasis, kairėje rungtyniaus Fabio Grosso.

Čekija: Po traumos jau atsigauna Milanas Barošas ir rungtynėse su Italija mes jį turbūt išvysime aikštėje. Kita vertus, čekams negalės padėti kitas puolėjas – Janas Kolleris. Pastarasis vis dar gydosi traumą, tad su M.Barošu atakos smaigalyje turėtų žaisti Marekas Heinzas. Rungtynėse taip pat nepamatysime gynėjo Tomašo Ujfalusi, kurio vietą gynyboje užims Martinas Jiranekas, ir puolėjo Vratislavo Lokvenco. Jie susitikimą praleis dėl diskvalifikacijos.

Numanomos sudėtys

Italija (4-3-1-2): Gianluigi Buffon; Gianluca Zambrotta, Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso; Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Simone Perrotta; Francesco Totti; Luca Toni, Alberto Gilardino

Čekija (4-4-2): Petr Cech; Zdenek Grygera, Marek Jankulovski, David Rozehnal, Martin Jiranek; Tomas Galasek, Pavel Nedved, Karel Poborsky, Tomas Rosicky; Marek Heinz, Milan Baros.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.