Kiek realiai kainuoja lėktuvo bilietas?

Aviabilietų pirkėjus klaidina nevienoda kainų išraiška. Daugiau nei pusė pasirenkančiųjų keliauti lėktuvu teigia, kad planuojant kelionę juos labiausiai erzina sudėtinga pigių aviabilietų paieška, jai sugaištama iki 10 valandų.

Tokie rezultatai buvo gauti apklausus 1056 vienos didžiausių šalyje kelionių agentūros „Bilietų pardavimo centras” (BPC) klientus balandžio-gegužės mėnesį.

Klientai klaidinami

Pasak BPC Rinkodaros ir plėtros departamento direktoriaus Gvido Aukštuolio, mažų kainų ieškantys lietuviai dažnai pasimeta, nes nemoka lyginti skirtingų kompanijų siūlomų kainų, kurių pasirinkimas rinkoje yra labai didelis.

„Kainos labai smarkiai skiriasi dėl nevienodai skelbiamos aviakompanijų kainodaros, todėl neretai pigių pasiūlymų ieškantys klientai yra nepagrįstai klaidinami”, – komentavo Aukštuolis.

Anot BPC atstovo, keleivius atidžiai tirti aviakompanijų siūlomas bilietų kainas verčia pavojus tapti jų reklaminių kampanijų aukomis. Aukštuolio vertinimu, pirkėjas galiausiai už kelionę gali sumokėti iki kelių kartų daugiau nei buvo skelbta reklamoje. Pavyzdžiui, kelionė iš Vilniaus į Londoną gali kainuoti iki 1000 litų daugiau nei skelbiama.

Jo teigimu, problemų kyla dėl to, kad niekas nekontroliuoja, kaip savo kainas skelbia skirtingos aviakompanijos. „Iki beprotybės manipuliuojama papildomais mokesčiais, todėl lyginti kainas yra sudėtinga, tam reikia daug laiko ir pastangų”, – teigė BPC atstovas.

Planuokime keliones iš anksto

Nemažiau klaidina ir specialūs kelionių pasiūlymai, kai maža kaina taikoma tik skrydžiui į vieną pusę arba paskutinės minutės kainos, kurios neretai yra didesnės nei užsakant bilietus iš anksto.

BPC atstovo teigimu, kai kurios aviakompanijos „saugo” vietas paskutinei minutei tam, kad juos parduotų brangiau. „Daugiausia šansų sutaupyti turi tie, kurie planuoja keliones iš anksto. Mažiau moka keliaujantieji grupėmis, taip pat specialias nuolaidas gauna verslo klientai, kurių bendrovės yra pasirašiusios sutartis su kelionių agentūromis”, – sako Aukštuolis.

„Pigūs skrydžiai”

Negana to, keleiviai dažnai apsigauna rinkdamiesi pigių skrydžių bendroves, kurių lėktuvai leidžiasi toli nuo miestų centrų. „Į kelionės kainą verta įskaičiuoti ir susijusias papildomas išlaidas: tarpinių kelionių – taksi, traukinių bilietų – kainas, taip pat pasidomėti bagažui taikomais įkainiais, kuriais kartais manipuliuojama siekiant atsigriebti už pigesnį bilietą”, – perspėja Aukštuolis.

Jo teigimu, ieškant pigių bilietų reikia taupyti ir laiką. „Jei mažos kainos pasiūlymui surasti sugaištama per ilgai – tarkim, 10 valandų – tuomet bilieto vertė didėja. Žmonės neretai nevertina savo laiko, per kurį galima uždirbti kur kas daugiau, nei yra kainų skirtumas”, – sakė BPC atstovas.

Bilietų pardavimo centras

UAB „Bilietų pardavimo centras” yra viena didžiausių aviabilietų ir kelionių pardavimo, viešbučių rezervavimo, vizų sutvarkymo paslaugas teikianti įmonė Lietuvoje. Per metus pardavimo apimtis siekia daugiau nei 35 mln. litų.

Bendrovė turi kelis biurus Vilniuje ir Klaipėdoje. Kitų miestų ir šalių klientai aptarnaujami telefonu, o bilietai ir kiti dokumentai pristatomi per kurjerius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kiek realiai kainuoja lėktuvo bilietas?"

  1. gk

    fu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.