„Bitės” meno erdvių” ekspozicija atkeliauja į pajūrį

Spalvingoji „Bitės” meno erdvių” paveikslų kolekcija persikėlė į Lietuvos pajūrį. Iki pat rugsėjo 3 dienos įspūdingo dydžio tapybos darbai bus eksponuojami Nidoje ir Palangoje. Dešimt paveikslų į pajūrio miestus atkeliauja iš Kauno, kur juos centrinėse miestų aikštėse šiemet kūrė žinomi Lietuvos ir užsienio dailininkai.

„Siekiame, kad originalius dailininkų darbus išvystų kuo daugiau žmonių, tad vasaros sezonui juos perkeliame į pajūrį, kur vasarą atvyksta svečiai ne tik Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių”, – sako „Bitės” generalinio direktoriaus pavaduotojas privatiems klientams Žilvinas Kučinskas.

Palangoje eksponuojami šeši darbai. Keturiais paveikslais – Ingrid Nydermayr (Austrija) „Miesto fragmentu”, Antano Obscarsko „Linijine struktūra”, Audronės Petrašiūnaitės „Raudoni nuo sniego, balti nuo nakties” ir Jacob Brostrup (Danija) „Pasauliu juostomis” galima grožėtis Botanikos parke. Dar vienas paveikslas – Heinz-Hermanno Jurczeko (Vokietija) „Elitinė topografija” demonstruojamas šalia centrinės J.Basanavičiaus gatvės – prie pramogų centro „Vasara”. Šalia Botanikos parko, S.Daukanto gatvėje, įsikūrė Gintaro Palemono Janonio darbas „Paprastas gyvenimas”.

Nidoje įsikūrė keturių „Bitės” meno erdvių” dalyvių darbai. Gėlių vaikams skirtą Jono Gasiūno paveikslą „Come together” ir Miglės Kosinskaitės „Aukso amžių” galima išvysti prie įvažiavimo į Nidos centrą. Šalia gatvės, jungiančios Neringos savivaldybę su Kuršių mariomis, eksponuojamas Ispanijos menininko Lino Lago paveikslas „Solo” ir gyvenimo karuselę vaizduojantis Mariaus Jonučio darbas „Ratu”.

„Džiugu, kad atvirų meno erdvių idėja vis plačiau sklinda po Lietuvą – šiuo projekto metu sukurti darbai eksponuojami ne tik pajūryje, bet ir sostinėje – vilniečių pamėgtame Belmonte”, – sako vienas iš projekto iniciatorių Audrius Gražys.

Šešiais pernai sukurtais projekto „Bitės” meno erdvės” dalyvių – Nacionalinės premijos laureatės Dalios Kasčiūnaitės „Mėlynąja impresija”, Sigito Staniūno „Pasivaikščiojimu”, Andriaus Gražio „Karšta vasara”, Lino Liandzbergio „Paliekant Edeną”, Vilmanto Marcinkevičiaus „Pokalbiu su paukščiais” ir Kęstučio Grigaliūno „Meile kultūrai” sostinės Belmonto pramogų ir poilsio centro lankytojai gali grožėtis nuo gegužės.

2005 metų vasarą prasidėjęs projektas „Bitės” meno erdvės” jau susilaukė visuomenės dėmesio ir palankių vertinimų. Šiuo metu žinomi menininkai iš Lietuvos bei svečiai iš Austrijos, Danijos, Lenkijos ir Ispanijos jau sukūrė 16 įspūdingo formato darbų. Projektą inicijavo dailininkai Vilmantas Marcinkevičius ir Audrius Gražys bei telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.