Skandalingas valdininkas prisiglaudė lizingo bendrovėje

Skandalais išgarsėjęs buvęs Valstybės turto fondo vadovas Povilas Milašauskas nuo šiol vadovaus bendrovei „DnB NORD lizingas”.

47-erių metų P. Milašauskas šiose pareigose pakeis Juozą Aliukonį, kurio darbo sutartis baigiasi birželį.

„Esame įsitikinę, kad P. Milašausko vadybiniai gebėjimai suteiks bendrovės plėtrai naują impulsą” – „DnB NORD lizingas” Stebėtojų tarybos pirmininkas Marius Plitninkas.

Iš Valstybės turto fondo (VTF) direktoriaus pareigų, kurias ėjo nuo 2000 metų, P. Milašauskas atsistatydino šių metų kovą, po to, kai įsivėlė į skandalą dėl teisės dirbti su slapta medžiaga. P. Milašauskas neturėjo leidimo dirbti su įslaptinta informacija, nors privalėjo su ja susipažinti, priimdamas svarbius sprendimus. P. Milašauskas tokį leidimą gavo tiktai 2004 metų balandį, jau po skandalingojo „Alitos” bendrovės privatizavimo, kurio aplinkybes ėmėsi narplioti speciali Seimo komisija.

2004 metų rudenį P. Milašauskas dar buvo įklimpęs ir į brakonieriavimo skandalą. Jį ir tris su juo medžiojusius asmenis, iš kurių du buvo jo pavaldiniai, Ignalinos rajone sulaikė aplinkosaugos pareigūnai. Vyrai nelegaliai medžiojo iš tarnybinio VTF visureigio. Visureigyje aplinkosaugininkai rado tris stirnas, kurios buvo nušautos neleidžiamu būdu – pasišviečiant prožektoriumi. Už brakonieriavimą P. Milašauskui aplinkosaugininkai skyrė piniginę baudą.

Vyriausioji tarnybinė etikos komisija tuomet nusprendė, kad VTF vadovas pažeidė tarnybinę etiką, tačiau P. Milašauskas iš posto nepasitraukė.

Prieš įsidarbindamas VTF P. Milašauskas dirbo Lietuvos taupomajame banke.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.