Saulės spinduliai – malonumas, kurio reikia saugotis

Pastarosiomis dienomis saulės spinduliai dar labiau suaktyvėjo, todėl vykstant į keliones ar į paplūdimius būtina tinkamai pasirūpinti odos priežiūra. Svarbu nepamiršti ne tik akinių, kepurių, bet ir apsauginio kremo nuo saulės.

Kremas – apsauga nuo saulės

Kosmetikė Lina Rutkauskienė vasaros metu pataria naudoti drėkinamuosius ir apsauginiu kremus.

„Karštomis dienomis žmogaus odai labai reikalingas drėkinamasis kremas, nes dėl prakaitavimo visa drėgmė išgaruoja, – aiškino specialistė. – Apsauginis kremas padeda apsisaugoti nuo ultravioletinių saulės spindulių, raukšlių ir pigmentinių dėmių”.

Svarbu tinkamai pasirinkti

Vasaros metu labai svarbu kuo daugiau naudoti apsauginių kremų pagal odos tipą. Naudojant apsaugos priemones nuo saulės, būtina žinoti, kada ir kas kiek laiko tepti.

„Žmogus saulėje gali būti apie 20 minučių. Nusipirkus apsauginį kremą, reikia atkreipti dėmesį į apsaugos nuo saulės faktorių: jei pakuotėje nurodyta 15 faktorių, vadinasi, 20 minučių reikia dauginti iš 15. Tokiu atveju, išsitepę tokiu kremu, saulėje mes galime būti ne ilgiau kaip trisdešimt minučių”, – sakė kosmetikė L.Rutkauskienė.

„Nereikėtų pamiršti, kad sausą veido odą, prieš naudojant apsauginį kremą, būtina patepti drėkinamuoju veido kremu. Jei oda mišri, drėkinamojo kremo nereikia”, – įspėjo specialistė.

Degintis reikia protingai

Geriausias laikas degintis yra rytą iki 11 valandos ir dienos metu nuo 15 iki 19 valandos.

„Jeigu atsitinka taip, kad vis dėlto oda gavo per daug saulės spindulių, ją reikia nedelsiant atšaldyti įvairiais alijošiaus aliejais. Tai vienintelis vaistas nuo saulės nudegimų”, – teigė kosmetikė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Saulės spinduliai – malonumas, kurio reikia saugotis"

  1. lina

    😛 😕 😡 👿 😯 💡 😐 😉 😀 🙂 😳 zodziu copy paste

  2. Patricija

    saugokites saugokites ir dar karta saugokiites

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.