Po egzaminų– išleistuvių iššūkis

Įveikus egzaminų maratoną, tenka sukti galvą, kuo vilkėti išleistuvių dieną, kad ir jaustis, ir atrodyti galėtum užtikrintai.

Organizavo konkursą

Dienraštis „Klaipėda” ir parduotuvių tinklas „Monton” nutarė padėti skaitytojams. Tris savaites ragino abiturientus fotografuoti ir siųsti nuotraukas konkursui „Kaip aš ruošiuosi egzaminams”. Dalyvauti masino ir solidus konkurso prizas – 500 litų vertės dovanų kuponas apsipirkti parduotuvėse „Monton”.

Iš daugiau nei pusšimčio redakcijai atsiųstų išradingų nuotraukų geriausia pripažinta aštuoniolikmečio Aurimo fotografija „Kiek daug paslapčių glūdi tavyje…”. Sėkmę atnešusioje fotografijoje Aurimas įamžino akimirkas besiruošiant geografijos egzaminui.

„Lieptui” Aurimas sakė, jog rimtai fotografija susidomėjo būdamas 16 metų. Vadybą studijuoti ketinantis abiturientas ateities su profesionaliu fotografavimu kol kas nesieja, tačiau fotografija yra jo pats didžiausias hobis.

„Dalyvauti konkurse mane paskatino draugė. O vos išgirdęs apie laimėjimą, jau žinojau, ką išsirinksiu. „Monton” parduotuvėje esu nusižiūrėjęs švarką, kuriuo norėčiau vilkėti išleistuvių dieną, tik va, kol kas jis man buvo kiek per brangus”, – šypsojosi Aurimas. Vaikinas prisipažino, jog noras turėti naująjį švarką ir buvo viena svarbiausių paskatų dalyvauti konkurse.

Vaikinams – mėlyni kostiumai

„Kiekvieną pavasarį apie išleistuvių vakarą susimąsto tūkstančiai abiturientų ir jų tėvelių, todėl dizaineriai pasirūpina, jog pavasario ir vasaros kolekcijose būtų ir šiai progai tinkamų drabužių”, – sakė bendrovės „Baltika Lietuva”, valdančios parduotuvių tinklus „Monton”, „Mosaic” ir „Baltman”, rinkodaros vadovė Viktorija Krolytė.

Tiems, kurie ketina išleistuvėms pirkti naują kostiumą, specialistė pataria rinktis šiuo metu populiariausius vienaeilius, trimis sagomis segamus švarkus. Vyriškų kostiumų siluetai šiais metais yra paprasti, prigludę prie liemens. Siūloma rinktis dryžuotus ar vienspalvius kostiumus. Kostiumo mados naujiena – netaisyklingai dryžuotas audinys: dryželiai tai atsiranda, tai pranyksta.

„Įprasta, jog išleistuvių vakarą vaikinai dėvi juodus kostiumus. Tačiau šiais metais galite drąsiai rinktis kitą tamsią spalvą, ypač tiks tamsiai mėlyni kostiumai, – sako V.Krolytė. – Nesuklysite pasirinkę ir smėlio atspalvių kostiumus.”

Pagyvina kaklaraištis

„Jei turite neseniai įsigytą kostiumą, galite jį vilkėti ir per išleistuves. Naujumo ir šventiškumo efektą išgaukite detalėmis – tinkamai pasirinkite mados vėjams neatsparius kaklaraiščius, šventines sąsagas, kruopščiai suderinkite diržą, batus ir kojines”, – ragino „Monton” tinklo atstovė.

Kaklaraiščiai – patogiausias būdas varijuoti kuriant šventinį ansamblį. Tiek diplomo įteikimo ceremonijoje, tiek ir vakarėlyje galima apsieiti su vienu kostiumu, svarbu tinkamai derinti ir varijuoti derančius kaklaraiščius.

„Ne mažiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad batų ir diržo spalva turi sutapti”, – patarė V.Krolytė.

Odė suknelei

Pasak specialistės, moteriškų drabužių madoje šią vasarą vyrauja jaunoms merginoms ypač artimos romantiškos nuotaikos. Madingos vėjyje plazdančios šilkinės ar taftos suknelės, pūsti ir raukti sijonėliai. Jaunoms merginoms ypač tinka šį sezoną madingi raukiniais ir nėriniais dekoruoti drabužiai.

V.Krolytė teigė, jog šiuo metu madingos vienspalvės arba dviem spalvomis margintos suknelės. Marginimo raštai labai įvairūs – madingi klasikiniai žirneliai, dryželiai, gėlių motyvai. Spalvų paletėje karaliauja balta ir visos žemės spalvos: ruda – nuo šokolado iki karamelės – žalia, turkio, mėlyna, rožiniai ir deginti geltonos atspalviai.

Svarbi detalė – išryškintas liemuo. Grakščias kūno linijas specialistė pataria išryškinti diržais, įvairiomis juostelėmis ar net skaromis. Liemenį ar klubus galima juosti net kelis kartus.

„Šventiškai ir iškilmingai atrodo korsetų ir puošnių sijonų derinys. Jie šiuo metu taip pat madingi. Be to, tai labai praktiška – skirtingomis progomis keičiant vieną ar kitą dalį galima sužibėti vis naujai”, – patarė V.Krolytė.

Madingi mamų drabužiai

Pasak V.Krolytės, šiais metais mada labai liberali. Dizaineriai derina įvairius stilius. Iš šalies žvelgiant, šių metų mada – tikras stilių chaosas.

„Daugelis mamų dar mena septintojo ar net šeštojo dešimtmečio madą. Jei ne jos pačios, tai jų vyresniosios seserys, mamos ar ekranų dievaitės dėvėjo pūstus sijonėlius ar sukneles, liemenuotus švarkelius, perlų vėrinius ir aukštakulnius ar griežtų linijų mini sijonus ir sukneles. Visa tai dabar ir vėl madinga.

„Merginos gali drąsiai kliautis mamų patarimais. O mamos – nedvejodamos puoštis jaunystės sentimentus keliančiais drabužiais ir lydėti dukras į išleistuvių vakarą”, – sako „Monton”, „Mosaic” ir „Baltman” parduotuvių rinkodaros vadovė V.Krolytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.