Apžvalga: Olandija – Argentina

Rungtynės, kurios abiems ekipoms lemia tik vieną – kas užims pirmą, o kas antrą vietą grupėje. Olandai turi iš ties neblogą gynybos grandį, kuri, priešingai nei serbų, kol kas nebliūkšta. Ko gero įdomiausias šios grupės mačas.

Olandijas – Argentina

Laikas: 22:00 (Lietuvos laiku)

Vieta: Frankfurtas

Aikštės teisėjas: Luisas Medina Cantalejo (Ispanija)

Prognozės

Po pergalės prieš Dramblio Kaulo Krantą olandai nepralaimi jau 14 iš eilės oficialių kurio nors čempionato ar atrankos varžybų. Tai kol kas šiuo metu ilgiausia serija visame pasaulyje. Iki mačo su afrikiečiais per dešimt oficialių varžybų ekipa nepraleido nei vieno įvarčio. Tai – visų laikų Europos rekordas.

Kita vertus, argentiniečiai turi vieną stipriausių puolimo grandžių šiame čempionate. Per dvejas varžybas ekipa jau įmušę 8 įvarčius.

Lygiųjų šiose varžybose atveju pirmąją vietą grupėje dėl geresnio įvarčių santykio užimtų argentiniečiai, tad olandams, jei jie nori būti pirmi, reikia pergalės.

Aštuntfinalyje šioms ekipoms teks žaisti su D grupės komandomis. Tai tikriausiai bus Portugalija ir Meksija, tačiau savo šansų neprarado ir Angola.

Sudėtys

Dėl geltonų kortelių olandų gretose šiandien neišvysime Gio van Bronckhorsto, po vieną geltoną kortelę turi Arjenas Robbenas, Markas van Bommelis bei Jorisas Mathijsenas, tad van Bastenas greičiausiai nerizikuos ir jiems, ko gero, bus leista pailsėti.

Tuo tarpu varžybas Phillipas Cocu, nepaisant nežymios kulkšies traumos, turėtų pradėjo jau mačo pradžioje.

Savo nuostolių turi ir Argentina. Dėl patemptos kirkšnies varžybas praleis Luisas Gonzalezas, tuo tarpu treneriai taip pat turėtų leisti pailsėti ir vienam pagrindinių saugų Juanui Romanui Riquelme. Dėl geltonų kortelių, ko gero, neišvysime ir Gabrielio Heinze bei Hernano Crespo.

Tarpusavio susitikimai

Abi šios ekipos prieš tai jau žaidė 7 kartus.

Keturis kartus pergalę šventę olandai, vieną kartą laimėjo Argentina, o du mačai pasibaigė lygiosiomis.

Antrosios rungtynės

Olandija 2 – 1 Dramblio Kaulo Krantas

Antrosios olandų minimalia persvara laimėtos varžybos – prieš tai minimaliu rezultatu 1 – 0 nugalėta serbų vienuolikė.

„Pradėjome labai gerai, tačiau vėliau žaisti buvo sunku. Antrajame kėlinyje tegalėjome vien tik gintis”, – teigia olandų vyr. treneris Marco van Bastenas. „Tai buvo labai sunkios varžybos, kadangi Dramblio Kaulo Krantas turi gerą komandą. Aš privalau pasakyti gražiausius komplimentus savo žaidėjams, nes jie kovėsi iki pat galo”.

„Sunkiai dirbome. Kartais žaidėmė gerai. Turime didžiuotis, kad patekome į aštuntfinalį”, – teigia Robinas van Persie. Tačiau ekipos saugas Marcas van Bommelis į pergalę, atvėrusią duris į kitą etapą, žiūri labai kritiškai: „Kol pirmavome 2-0, žaidėme gerai. Tačiau paskui pralaimėjome viską ir visur. Žaidėme blogai, tačiau iš to turime pasimokyti. Dramblio Kaulo Krantas yra stiprus priešininkas. Jie visuomet pavojingi”.

Argentina 6 – 0 Serbija ir Juodkalnija

Kur kas kitokų nuotaikų po antrųjų varžybų buvo Argentinos ekipa, kuri nepaliko jokių šansų serbams, pažemindama juos net 6-0.

„Žaidėmė puikiai. Dabar mums yra iššūkis – išlaikyti tokį žaidimą”, – teigia Hernanas Crespo. „Didžiuojuosi, kad žaidžiau tose puikiose varžybose, tačiau jaučiu, jog bus nepaprastai sunku dar pakelti tą lygį, tą žaidimą, kurį parodėmė”.

„Negalime duoti savo priešininkams pasitikėjimo savo jėgomis, negalime leisti jiems patikėti, jog jie gali laimėti. Kitose varžybose turime žaisti panašiai”.

Mintys prieš rungtynes

Olandija

Kalbėdamas apie būsimą mačą, šalies vyr. treneris Marco van Bastenasyra pakankamai atsargus. „Šiame čempionate eisime žingsnis po žingsnio, pamažu. Pažiūrėsime, kaip klostysis rungtynė su Argentina”.

Tuo tarpu po rungtynių su afrikečiais kritikos sau ir kitiems negailįjęs Marco van Bommelis teigia, jog šiose rungtynėse svarbu nedaryti tų pačių klaidų, kokios buvo padarytos per varžybas.

Argentina

H.Crespo: „Privalome žasti taip, kaip žaidėmė su serbais. Nors tai padaryti bus be galo sunku. Kiekviena komanda šiame čempionate turi savo momentų. Šiose pirmenybėse dar nebuvo komandos, kuri sugebėtų išlaikyti ta patį lygį visas 90 minučių abejose varžybose. Man patiko italai pirmose varžybose, tačiau antrose jie žaidė prastai. Anglai turėjo neblogų momentų abejose varžybose, tačiau kaip komanda jie atrodo prastai.

Maxi Rodriguezas: „Tai buvo neįtikėtinas žaidimas. Tačiau privalome susikoncentruoti kitoms varžyboms, ir jas taip pat laimėti, kad grupėje būtume pirmi.

Prognozuojamos sudėtys

Olandija: Van der Sar, Kromkamp, Ooijer, Jaliens, De Cler, Landzaat, Sneijder, Cocu, Kuyt, Van Nistelrooy, Van Persie.

Argentina: Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Milito, Sorin, Rodriguez, Coloccini, Cambiasso, Aimar, Tevez, Cruz.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.