Teisėjai nuo šiol langus valys patys

Nekaltas noras susitvarkyti namus parklupdė Klaipėdos apygardos teismo teisėją. Į namus „langų valytoją” pasikvietęs vyriškis iš darbo išeina savo noru, nes šiuo procesu susidomėjo policija.

Prašymą atleisti iš darbo Civilinių bylų skyriaus teisėjas 50-metis Algirdas Bauža parašė po to, kai policija sulaukė Julijos Lipčiuk (gim. 1983 m.) pareiškimo.

Ne kartą už vagystes teista, prostitucija besiverčianti mergina pareiškė, kad po apsilankymo teisėjo bute sulaukusi dviejų vyriškių grasinimų. Jie reikalavę grąžinti iš teisėjo namų dingusius apie 1 000 litų vertės daiktus.

Nuo birželio atostogaujantis teisėjas A. Bauža dar nebuvo apklaustas, nes tam reikia Seimo leidimo. Vyriškiui palikus pareigas, pasikeis jo statusas ir tuomet jis galės būti apklaustas.

Neseniai išsiskyręs teisėjas tvirtina, kad taip su juo bandoma susidoroti, o atsistatydinimas iš pareigų jam suteiksiantis laisvę gintis.

Anot A. Baužos, jis kvietęsis ne prostitutę, o merginą, galinčią nuvalyti langus, sutvarkyti kambarius. Už paslaugas jis neva atsilyginęs daiktais, tiksliau, – kompiuterio laikmenomis.

Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Algirdas Gailiūnas juokauja, jog po šio nutikimo langus valysiantis tik pats.

„Praėjusią savaitę A. Bauža paprašė trimis savaitėmis pratęsti rytoj besibaigiančias atostogas bei įteikė prašymą atleisti iš darbo. Ar šis prašymas bus patenkintas ir kada tai įvyks, žino tik Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, kuris sprendžia šiuos klausimus”,- sakė A. Gailiūnas.

J. Lipčiuk – viena žinomiausių uostamiesčio „plaštakių”, nuo kurios yra nukentėjęs ne vienas vyras. Ne kartą po pasismaginimų su šia mergina prabudę vyrai pasigesdavo savo daiktų.

Prieš mėnesį po nakties su J. Lipčiuk ir jos „kolege” Vaida V. į policiją kreipėsi Šiauliuose gyvenantis kinas. Vyras tvirtino, kad prostitutėms išėjus, neteko 3 tūkst. litų ir įvairių daiktų.

J. Lipčiuk figūruoja ir Rustemo Z. istorijoje. Pernai lapkritį Liepojos gatvėje gyvenantis 48 metų vyras parsivedė merginą į namus. Išgėręs vyno, vyras užmigo, o prabudęs pastebėjo, jog dingo 900 litų, įvairių aukso dirbinių, moteriška bižuterija. Netrukus Rustemas Z., pajutęs sveikatos pablogėjimą, išsikvietė greitosios medicinos pagalbos brigadą ir buvo nuvežtas į Klaipėdos ligoninę. Įtarus apsinuodijimą klofelinu, vyriškis buvo paguldytas į Reanimacijos skyrių. Išėjęs iš ligoninės vyras ėmėsi pats ieškoti savo skriaudikės ir, pastebėjęs ją bare „Medinava”, pats ir sulaikė. Pas J. Lipčiuk buvo rasta dalis iš Rustemo Z. namų dingusių daiktų.

Pernai balandį minėta mergina sulaikyta kartu su anksčiau teista narkomane Karina J. (gim. 1980 m.). Merginos uždarytos į areštinę, kai Karina J. butą išnuomojęs vyras pasigedo ne tik televizoriaus, siurblio, bet ir visų baldų.

Beje, 2002 metų spalį J. Lipčiuk Klaipėdos apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis neteisėtai kirtus valstybės sieną. J. Lipčiuk du kartus vyko į Vokietiją su svetimu pasu. Už tai jai skirta 1 250 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.