Patvirtintos naujos važiavimo Panevėžio miesto transportu taisyklės

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Visvaldas Matkevičius patvirtino naujas Keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir maršrutiniais taksi vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais Panevėžyje taisykles. Taisyklės įsigalioja nuo birželio 22 dienos.

Kaip teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyr. specialistė Ina Urbonavičienė, naujosios taisyklės parengtos atsižvelgiant į dabartinės Respublikos transporto sistemos reikalavimus, poreikius ir pokyčius.

„Svarbiausios taisyklių naujovės – tai, kad jomis reglamentuojamas važiavimas ne tik keleiviniais autobusais, bet ir maršrutiniais taksi, kurie irgi yra miesto viešojo transporto dalis. Be to, taisyklėse apibrėžti vežimo keleiviniu transportu kokybės bei komforto reikalavimai. Tad jos pirmiausia orientuotos į keleivius: vežėjai įpareigojami riboti triukšmą transporto priemonėse, etiškai ir mandagiai bendrauti su keleiviais, parduoti bilietus keleiviams vos įlipus į transporto priemonę (jeigu jie to pageidauja), o ne važiuojant, užtikrinti keleivių saugumą nepriimant į transporto priemonę neblaivių asmenų ar tokius išlaipinant artimiausioje stotelėje ir kt. Etikos reikalavimai keliami ir keleiviams. Taip pat įvedama bagažo gabenimo naujovių – pavyzdžiui, įtvirtinamas mokėjimas už keleivių augintinių (gyvūnų) vežimą”, – sakė I.Urbonavičienė.

Iki šiol mieste galiojo 1995 metų liepos mėnesį patvirtintos Naudojimosi autobusais Panevėžio mieste taisyklės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.