Vilniaus „Lietuvos rytas” – tarp Eurolygos ir ULEB taurės

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio komandai atsirado galimybių ir šį sezoną žaisti ULEB Eurolygos turnyre. Bankrutavus turkų Stambulo „Ülker” ekipai, tarp pretendentų užimti laisvą vietą elitiniame Europos krepšinio turnyre minimi „Lietuvos ryto”, Ispanijos Madrido „Real” klubai bei dvi Italijos ekipos – Milano „Armani Jeans” ir Sienos MdP.

Praėjusiame Eurolygos sezone Lietuvai atstovavo Kauno „Žalgiris” ir ULEB taurės turnyro laimėtojas „Lietuvos rytas”, rašo dienraštis L.T.

Pagal galiojančias ULEB taisykles, mūsų šaliai yra skirta viena vieta ir ją sau yra garantavusi Kauno komanda. Jau dabar nebeegzistuojantis „Ülker” klubas neturi teisės perleisti savo vietą kitai Turkijos komandai – dvidešimt ketvirtą Eurolygos ekipą turės įvardyti ULEB vadovybė.

„Negaliu komentuoti būsimo turnyro organizatorių apsisprendimo, – vakar dienraščiui L.T. teigė „Lietuvos ryto” klubo generalinis direktorius Jonas Vainauskas. – Mat tokio precedento Eurolygoje, kai bankrutuoja komanda, dar nebuvo ir sunku spėti, kokiais kriterijais vadovausis ULEB vadovybė”.

– Kada gali paaiškėti, kam atiteks „Ülker” vieta?

– Manau, jog po dviejų savaičių vyksiančioje ULEB organizacijos asamblėjoje.

– Kiek galimybių prasimušti į Eurolygą turi „Lietuvos rytas”?

– Nežinau, bet būtinai stengsimės pasinaudoti šiuo šansu.

– Jei Vilniaus komanda ir šį sezoną žaistų Eurolygoje – galvosite apie pastiprinimą žaidėjais?

– Klubas jau sukomplektuotas. Daugiau naujų krepšininkų nežadame pirkti.

Visi pretendentai užimti Stambulo klubo vietą Eurolygoje yra iš Ispanijos ir Italijos krepšinio lygų. Pagal galiojančias ULEB Eurolygos turnyro taisykles, varžybose gali dalyvauti ne daugiau kaip 4 klubai iš vienos šalies, tačiau šios vakansinės vietos jau užimtos.

Ispanijai artėjančiame sezone Eurolygoje atstovaus Vitorijos „Tau Ceramica”, „Barcelona”, Malagos „Unicaja” ir Badalonos „Juventut”, o Italijai – Bolonijos „Climamio”, Trevizo „Benetton”, Romos „Lottomatica” bei Neapolio „Caprisa”.

Tad kuriame turnyre – Eurolygoje ar ULEB taurės varžybose – rudenį žais Vilniaus klubas, turėtų paaiškėti jau po dviejų savaičių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.