Barikados kurmiams

Kaip ir kiekvienais metais, daugybę sodininkų, daržininkų ir gėlininkų kankina klausimas, kaip apsiginti nuo kurmių.

Ypač jis nepageidaujamas vejose, kurias per naktį taip subjauroja, kad sodybos šeimininkai puola į neviltį. Tad ką daryti, norint išvyti kurmius iš daržo, sodo, gėlyno ar vejos? Daugelis jau išmėgino įvairiausias priemones – viskas veltui. Kurmių išraustų žemių kupstų kiekvieną rytą vis daugėja. Beje, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Mat gėlininkai tvirtina, kad ši žemė labai tinka gėlėms persodinti.

Senoje literatūroje patariama nužėrus žemių kupstą, įkišti į kurmiarausį amoniake ar terpentine sumirkytą vatos gumulą, iš viršaus uždengti kartonu, kad kvapas sklistų požeminiais kurmio labirintais. Tokių „barikadų” reikia pridėti įvairiose sklypo vietose, nusiaubtose kurmio.

Daržininkai tvirtina, kad geriausia priemonė – spąstai, tačiau ne visi linkę imtis tokių drastiškų priemonių. Sodo – daržo reikmenų parduotuvėse ir prekybos centrų skyriuose yra ir gaudyklių gyviems kurmiams, tačiau ką daryti su tuo kurmiu? Ne visi juk gali žudyti. Beje, tie, kurie pjauna žolę su vejapjove, jau pastebėjo, kad kurmiai nemėgsta šio mechanizmo keliamo triukšmo – išsidangina iš užimtos teritorijos. Prekybininkai siūlo specialų, panašų į grybą aparatą, skleidžiantį žemo dažnio garsus, kurie nepatinka kurmiams. Minėta priemonė yra brangi ir, kaip tvirtina patys prekybininkai, nepopuliari. Siūlomos ir cheminės priemonės, tačiau neteko girdėti, kad jos išspręstų šią problemą.

Jei visgi sugebėsite išvyti kurmius iš jų subjaurotos teritorijos, ilgai nesidžiaukite – jie vėl sugrįš, jei neapsaugosite savo sklypo taip, kad kurmis į jį daugiau neprasikastų. Tad neužmirškime išlaisvintą nuo kurmių sklypą apsaugoti, pavyzdžiui, skarda ar šiferiu. Patariam jų lakštus įkasti į žemę pagal sklypo perimetrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , .

3 atsiliepimai į "Barikados kurmiams"

  1. stasikas

    myliu jus

  2. mama

    love

  3. subinlaižys

    labas rytas myliu jus visus…..

    kaip išnaikint kurmius?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.