Labdara sukėlė sumaištį

Vakar prie Kauno arkivyskupijos „Caritas” vaistinėlės Aukštaičių gatvėje virė aistros.

Jas kėlė į ilgą eilę sustoję kauniečiai, norintys dovanai dalijamų kosmodiskų – prietaisų, mažinančių ar visiškai pašalinančių nugaros skausmą. 300 šių prietaisų, kainuojančių po 190 litų, vaistinėlei padovanojo UAB „Studio Moderna”.

Į vaistinę buvo leidžiama tik po vieną žmogų. Dalis eilės buvo koridoriuje, kiti lūkuriavo lauke. „Vyras atėjo aštuntą valandą ryto. Bet, kol vaistinė pradėjo dirbti vienuoliktą, jis pavargo ir parėjo namo. Aš dabar už jį laukiu. Pasityčiojimas iš žmonių”, – piktinosi kaunietė. Kita moteris jai iš dalies pritarė, tačiau bandė aiškinti, kad eilė taip lėtai slenka, nes vaistinės klientai lėtai aptarnaujami – yra tik viena darbuotoja.

Jos ir kitų šios situacijos įkaitų nuomone, vaistinė kelias dienas, kol bus dalijami kosmodiskai, galėtų nedalyti vaistų – taip būtų greičiau. „Tik neimk tablečių. Diskų prašyk”, – nurodė arčiausiai durų laukiančiai moteriai kita vaistinėlės lankytoja.

Prašyta pratęsti vaistinės darbo laiką. Paprastai per dieną ji veikia tris valandas. „Moteris ten dirba labdaros tikslais. Mes sutiktume jai papildomai primokėti, kad ilgiau dirbtų, bet nesutinka”, – pasakojo žmonės. Kiti vaistinėlės provizorei Angelei Kavaliūnienei siūlė padėti vesti apskaitą, kad tik būtų greičiau.

A.Kavaliūnienė sakė, kad pirmąją dalijimo dieną kosmodiskai padovanoti 22 žmonėms. Iki pirmadienio 13 val. vaistinėlės darbuotoja buvo išdalijusi jau 72 kosmodiskus.

„Viskas taip užtrunka todėl, kad reikia sudaryti gaunančiųjų sąrašus. Juk nedings kosmodiskai”, – nesuprato A.Kavaliūnienė, kodėl žmonės taip karštligiškai stovi eilėje. Tuo tarpu eilėje stovintys įvairią negalią turintys žmonės reiškė nepasitenkinimą susidariusia situacija, tačiau trauktis neketino. „Lauksiu, kol sulauksiu. Nugarą taip skauda, kad naktim negaliu miegoti. Man būtinai reikia kosmodisko”, – kalbėjo moteris.

„Studio Moderna” atstovė Augtara Radžiuvienė sakė, kad nuo kosmodiskų poreikio priklausys, ar vaistinėlė iš firmos dar sulauks tokių dovanų. Tačiau Kauno „Caritas” reikalų vedėja Ona Virbašiūtė teigė, kad daugiau tokios pagalbos nepriims.

„Argi čia pirmo būtinumo dalykai? Tai – ne vaistai. Mūsų vaistinėlė yra skirta tam, kad suteiktų vargingiems žmonėms neatidėliotiną pagalbą. O dabar vaistinę drasko, telefonais net man į namus skambina”, – kalbėjo O.Virbašiūtė.

Pasak jos, jei žmonės atėjo, tegul ir laukia. „Niekas negali per galvą verstis. Veiksmas turi vykti normaliai”, – teigė O.Virbašiūtė.

Pernai vaistinėlė suteikė pagalbą 6 807 žmonėms už 309 599 litus, slaugos ligoninėms išdavė vaistų už 45 800 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.