Kauno valdininkė įkliuvo dėl kyšio

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai pirmadienį sulaikė miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėją Dianą Kaunienę, kuri įtariama paėmusi dviejų tūkstančių litų kyšį.

STT pareigūnai Kauno valdžios koridoriuose pasirodė popiet. Po dvi valandas trukusių kratų keliuose penktame aukšte įsikūrusio sveikatos skyriaus kabinetuose jie surado ir paėmė valdininkei papirkti skirtus pinigus bei apklausti išsivežė pačią skyriaus vedėją.

Paprašyta atsakyti, ar neturi dovanų, jai įteiktų pinigų, moteris STT agentams tai neigė.

Du tūkstančiai litų, kurie buvo pažymėti, rasti kitame kabinete. Pagal turimą informaciją iš kyšio davėjo, jie ten ir buvo padėti.

„Lietuvos ryto” žiniomis, sveikatos skyriaus vedėja įtariama gavusi kyšį iš narkotikų prevencijos programos vykdytojo.

Praėjusių metų pabaigoje konkursą laimėjusiai įstaigai priekaištauta, kad ji prastai vykdo programą ir gali sulaukti sankcijų. Užsiminta apie galimybę šių nemalonumų išvengti.

Socialinių reikalų departamento, kuriam pavaldus Sveikatos skyrius, direktorius Gediminas Jankus rytui tvirtino, kad D.Kaunienė į savivaldybę prieš kelerius metus atėjo dirbti laimėjusi konkursą.

Iš pradžių gydytoja psichiatrė laikinai ėjo skyriaus vedėjo pareigas, nes vieno darbuotojo iniciatyva vyko bylinėjimasis teisme.

G.Jankus stebėjosi, kad D.Kaunienė iš valstybės finansuojamos programos vykdytojo reikalavo kyšio. Esą šis skyrius vienas neturi galių tą žmogų pakeisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.