Skaitmeninės TV programų retransliavimo teks palūkėti

Liepos 1 dieną suplanuotą skaitmeninės televizijos startą Lietuvoje prašoma nukelti pusmečiui.

Vienintelės skaitmeninės televizijos programų retransliavimo licencijas gavusios bendrovės „Mikrovisatos TV” ir „Tele-3” Radijo ir televizijos komisijos (RTK) prašo šį terminą nukelti iki 2007-ųjų sausio 1 dienos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

„Jau surengėme keturių atsakingų valstybės institucijų – Susisiekimo, Kultūros ministerijų, Ryšių reguliavimo tarnybos ir RTK atstovų pasitarimą, kuriame buvo prieita išvados, kad tokiam prašymui patenkinti nėra pakankamai rimtų argumentų”, – naujienų agentūrai BNS sakė RTK patarėjas elektroninių ryšių klausimais Algimantas Kaziliūnas.

Pasak jo, dabar belieka priimti formalų sprendimą prašymą atmesti. RTK sprendimą numato priimti trečiadienį.

„Mikrovisatos TV” ir „Tele-3” savo prašyme nurodo, kad rinkoje dar nėra pakankamai didelis specialių televizoriams skirtų priedų, reikalingų skaitmeninės televizijos programoms priimti, pasirinkimas.

Bendrovės prašymą argumentuoja ir tuo, jog programų siuntėjai ir retransliuotojai kol kas nėra susitarę dėl vieningų standartų taikymo.

„Mikrovisatos TV” yra įsipareigojusi šiemet liepos 1 dieną Vilniuje pradėti 29 skaitmeninės televizijos programų transliacijas, iš kurių 4 turi būti nekoduotos.

Tuo tarpu „Tele-3” įsipareigojusi nuo liepos 1-osios pradėti 5 tokių koduotų programų retransliavimą.

Skaitmeninės televizijos programų siuntimo paslaugas Lietuvoje teiks bendrovė „Teo LT” ir Lietuvos radijo ir televizijos centras.

Planuojama, kad skaitmeninės televizijos transliacijos penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose bus pradėtos iki 2007-ųjų metų pabaigos.

2012-aisiais turėtų būti pradėtas laipsniškas analoginės antžeminės televizijos perjungimas į skaitmeninę televiziją. Iki tol Lietuvoje veiks ir analoginė, ir skaitmeninė televizija.

Skaitmeninė televizija suteikia galimybę matyti geresnės garso ir vaizdo kokybės programas, pasirinkti kalbą ar subtitrus, užsisakyti elektroninio programų gido ar kitas paslaugas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.