Natūralių ir autentiškų gėrimų gamintoja akcinė bendrovė „Anykščių vynas” rinkai pasiūlė naują degtinę „Medėja”, kurios gamybai naudojami augalų antpilai. Naujoji degtinė „Medėja” yra dviejų skonių – čiobrelių ir medaus bei beržų pumpurų. Šios degtinės – naujos gėrimų serijos „Gamtos linija” gaminiai.
„Natūralius augalų antpilus degtinės gamyboje naudoja pasaulyje pripažinti šio gėrimo gamintojai. Toks gamybos būdas jiems yra garbė ir prestižas. Tačiau kartais net žinomos kompanijos negali gaminti gėrimų su natūraliais augalų antpilais, nes neturi patirties ir techninių galimybių gaminti natūralius gėrimus”, – sakė bendrovės „Anykščių vynas” direktorius Marius Gudauskas.
Idėją, gaminti degtinę su natūraliai antpilais, „Anykščių vynas” brandino ilgiau nei dvejus metus. Paruošiamieji darbai šiek tiek užtruko, nes, pasak „Anykščių vyno” direktoriaus, reikėjo kruopščiai suderinti visas sudedamąsias dalis.
Degtinės „Medėja” gaminamos tik iš natūralių produktų ir priedų. Gėrimo gamybai naudojamus lietuviškus čiobrelius ir beržų pumpurus, užaugusius mūsų miškuose ir pievose, surenka Lietuvos žmonės. Iki šiol tęsiamos įmonės įkūrėjo B. Karazijos tradicijos – gamyboje naudojamos tik natūralios ir autentiškos žaliavos.