Futbolas suvienija ir politinius priešus

Išlipę iš pašėlusių politinių sūpuoklių valdžios vyrai suserga šiuo metu vykstančio Pasaulio futbolo čempionato karštine – į ją pasinėrę ir Seimo nariai, ir ministrai.

Gražios rungtynės suvienijo net ir dėl koalicinių derybų besiriejančius oponentus Gediminą Kirkilą ir Andrių Kubilių, nes, pamiršę nesutarimus, politikai drauge stebėjo žaidimą.

Politikų aistra futbolui tokia didelė, kad parlamentarai ne tik stebi, bet ir patys turi savo futbolo klubą, žaidžia ir kenčia nuo patiriamų traumų

Planuose – tik futbolas

Kone ryškiausios šių laikų Lietuvos politinės figūros – buvęs premjeras Algirdas Brazauskas ir prezidentas Valdas Adamkus – labiau domisi krepšiniu.

Kandidatas į ministrus pirmininkus Zigmantas Balčytis – atvirkščiai. Žaisti profesionalų futbolą – sena jo svajonė, kuri neišsipildė tik dėl to, kad vaikystėje jis neturėjo galimybių vykti į už 20 kilometrų nuo namų esančią sporto mokyklą.

„Vakarų ekspreso” vakar kalbintas parlamento vadovas Viktoras Muntianas važiuodamas namo džiaugėsi, kad galų gale turės progos stebėti visas rungtynes.

„Daugiau nieko ir neveiksiu savaitgalį, jokių kitų planų net negali būti. Labiausiai patinka italai, tačiau vertinant pragmatiškai, turėtų nugalėti Vokietijos komanda. Nuvylė mane švedai, kurie labai keistai organizuoja atakas, jų žaidimas vienpusiškas, nesunku atspėti veiksmus”, – įspūdžiais dalijosi politikas.

Subūrė komandą

Praėjusią Seimo kadenciją politikai susibūrė į futbolo klubą „Seimas” ir iki šiol žaidžia šį žaidimą. Vienoje komandoje – net ir oponentai.

Klubo „Seimas” kapitonas, buvęs ilgametis parlamento pirmininkas Artūras Paulauskas mūsų dienraščiui pasakojo, kad jam šiame čempionate labiausiai patiko, jo žodžiais tariant, pietiečių žaidimas.

„Jų kombinacijos įdomesnės. Tai – ispanai, italai, portugalai, brazilai. Aš labai mėgaujuosi jų demonstruojamu gražiu žaidimu. Sergu už brazilus, nors patinka ir vokiečiai. Matyti, kad šiame čempionate jie labai fiziškai pajėgūs”, – teigė A. Paulauskas.

Jis patikino, kad klubas kartą per savaitę, trečiadieniais, renkasi į treniruotes, dalyvauja įvairiuose turnyruose, politikus rungtyniauti kviečia savivaldybės, kamuolys dažnai varinėjamas su vaikais.

„Seimo” komandoje – ir buvęs socdemų derybininkas Juozas Olekas, kuris juokavo, kad kol kas čempionate viskas vyksta pagal planą, „kaip ir derybos”.

„Sergu už vokiečius, jie labai sėkmingai įveikė pirmąjį etapą”, – „Vakarų ekspresui” sakė jis.

Fanas – G. Kirkilas

Ypatingą istoriją turi laikinasis krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas, kuris „Vakarų ekspresui” pasakojo futbolą išmokęs žaisti dar vaikystėje.

„Mokiausi Vilniaus „Žalgirio” sporto mokyklos futbolo grupėje. Aistrą futbolui pajutau tada, kai tėvas pirmą kartą nusivedė į stadioną”, – sakė ministras. Jis galėtų pasigirti tuo, kad už gerą žaidimą vaikystėje yra gavęs teisę per profesionalų rungtynes padavinėti į užribį išriedėjusius kamuoliuos.

„Mano karjera baigėsi po nelaimingo atsitikimo kariuomenėje. Tarnavau kariniame laivyne Murmanske. Šio miesto komanda „Sever” mane pakvietė pabandyti pažaisti ir aš susižeidžiau kelio meniską. Ten pas juos žolė neauga, teko lakstyti ant įšalusio smėlio. Kadangi armijoje medicinos paslaugos buvo labai neišvystytos, mano trauma buvo negydoma net keletą mėnesių”, – pasakojo dešiniuoju saugu žaidžiantis G. Kirkilas.

Ministras sakė, kad yra „baisus futbolo fanas”, tik kad tos derybos apsunkina rungtynių stebėjimą.

„Aš visada, nuo seno, sergu už brazilus. Jie yra futbolo estetai, net kai pralaimi, vis viena jų žaidimas labai gražus. Šiame čempionate patiko švedai, anglai. Anksčiau gerai žaidė olandai, bet dabar prarado solidumą. Džiugina komandų iš Afrikos žaidimas ir tikrai tikiu tendencija, kad juodojo žemyno komandos dar išsiverš į pasaulio areną. Labai teisingą, jaunos komandos suformavimo, taktiką pasirinko vokiečiai”, – žiniomis dalijosi politikas.

G. Kirkilas kartu su savo politiniu oponentu A. Kubiliumi futbolui rado laiko.

„Taip, regis, ministerijoje per derybų raundą stebėjome rungtynes. Aistra futbolui mus vienija, galim ramiai sau stebėti. Uch, per tas sumautas koalicijas ir aš negaliu normaliai žiūrėti rungtynių”, – „Vakarų ekspresui” sakė Seimo opozicijos lyderis.

Persekioja traumos

Seimo narys Julius Sabatauskas futbolo vardan aukoja net savo sveikatą – „Seimo” komandoje vartininku žaidžiantis politikas yra persekiojamas traumų.

Kartą treniruotėse, ruošdamasis rungtynėms su Lenkijos parlamentu, politikas atrėmė iš trijų metrų atstumo smūgiuotą kamuolį, tačiau susilaužė kairės rankos nykštį. Tačiau pačiose rungtynėse J. Sabatauskas žaidė sugipsuotu pirštu.

„Aš apskritai visas traumas patiriu per futbolą. Draugai sako: „Kam tau to reikia? Eik šachmatais lošt”. Ir dabar esu traumuotas. Žaidėme Varėnoje ir po vienos atakos, kai apgyniau vartus, nugaroje pajutau siaubingą skausmą. Po trijų mėnesių kentėjimo man nustatė, kad buvo plyšusi peties sąnario sausgyslė”, – „Vakarų ekspresui” pasakojo parlamentaras.

Futbolo čempionate jis stengiasi sirgti už tas komandas, kurios nėra laikomos favoritėmis: pavyzdžiui, daug gerų emocijų sukėlė Trinidado ir Tobago komandos žaidimas.

„Mane nuvylė brazilai, apie kuriuos visame pasaulyje buvo tiek daug liaupsių, o jie „įkalė” tik vieną įvartį kroatams, kuriuos vertinu labai teigiamai. Dar Ronaldas priaugęs svorio… Nieko jis neparodys, gresia Maradonos likimas”, – sakė J. Sabatauskas ir graužėsi nagus, kad negalėjo vakar stebėti rungtynių tarp Serbijos ir Juodkalnijos bei Argentinos.

Yra totalizatorius

Seimo nariai – azartiški futbolo atžvilgiu. Totalizatorių surengė parlamento Liberalų frakcija. Pradinis įnašas – 50 litų.

„Mums reikia atspėti keturias pirmas komandas. Aš stačiau taip: pirmoji vieta – Kroatija, antroji – Italija, trečioji – Olandija, ketvirtoji – Brazilija. Man ši komanda labai patinka. Taip pat – Čekija, Argentina”, – „Vakarų ekspresui” sakė minėtos frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Už pirmosios vietos prizinio fondo pinigus vėliau totalizatoriaus dalyviai prie vaišių stalo „aptarinėja” čempionatą.

„Vakarų ekspreso” paklausta, ar moterys Seime domisi futbolu, Moterų parlamentinės grupės pirmininkė Birutė Vėsaitė atsakė, kad taip.

„Aš neturiu mylimos komandos, bet labai patiko Trinidado ir Tobago entuziazmas. Labiau mes domėjomės prekyba žmonėmis ir prostitucija tame čempionate, šių dalykų prevencija. O jei tektų rinktis mėgstamiausią žaidėją, tai būtų, na, tas… Ronaldinis. Man jis visapusiškai simpatiškas”, – brazilą Ronaldiniją turėjo omenyje B. Vėsaitė.

Laikinoji Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė sakė futbolu nesidominti, nes patinka krepšinis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Futbolas suvienija ir politinius priešus"

  1. Dimka

    Molodci,tik jus vieni dar ieškote priešų – vragov naroda,anų pilna.

  2. Dimka

    Malačiai,kad ieškote politinių priešų net futbole.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.