Rankų nevaldantis neįgalusis įtariamas didele vagyste

Po neakivaizdaus susidūrimo su „Rimi” prekybos centro darbininku kaunietis teigia praradęs keturženklę pinigų sumą

Kauno policija ieško dar prieš kelias dienas Prekybos centre „Rimi”, įsikūrusiame „Megoje”, dirbusio dvidešimt aštuonerių metų Ramūno Sidikerskio. Šis vyriškis su ryškiais abiejų rankų invalidumo požymiais, kurio funkcija buvo surinkti lauke pirkėjų paliktus vežimėlius, įtariamas stambia vagyste.

Pagrindinis įkaltis – brangus pirkinys

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtariamasis tiesiog pasinaudojo tarnybine padėtimi.

Į policiją pagalbos kreipėsi Žaliakalnyje registruotas trisdešimt dvejų metų kaunietis, lankęsis šiame „Rimi” prekybos centre pirmadienio popietę. Vyriškis teigia, kad automobilių aikštelėje ties „Mega” iš jo pavogta rankinė su devyniais tūkstančiais dviem šimtais litų ir trijų bankų (DNB Nord, SEB Vilniaus banko bei „Hansabanko”) kortelėmis. Apvogtojo įsitikinimu, rankinė dingo iš vežimėlio, jam kraunantis į automobilį prekes. Palikti jos pats netyčia negalėjo: gerai atsimena, kad sėdant į automobilį vežimėlis buvo tuščias.

Nukentėjusysis kreipėsi į policiją tik kitą dieną, tačiau jau po atlikto savojo tyrimo, supratus, kad tuo asmeninės galimybės ir baigiasi.

Pirminiais duomenimis, minėtas darbininkas su aiškiais invalidumo požymiais, sukiojęsis tą popietę aplinkui, nuo pat pirmos akimirkos, konstatavus vagystę, buvo pagrindinis įtariamasis. Apvogtasis net sugebėjo išsiaiškinti, kad tądien šis „Rimi” darbininkas viename iš „Megoje” veikiančių mobiliojo ryšio telefonų bei jų priedų salonų nusipirko brangų telefoną. Tai išsiaiškinta savarankiškai apibėgus „Omnitel” bei „Tele 2” salonus.

Situacija kasdien komplikuojasi

Situacija ėmė darytis kritiška, kai įtariamasis kitą dieną nepasirodė darbe, o „Rimi” administracija suskubo nedelsiant jį atleisti už šią pravaikštą.

Dar labiau situacija komplikavosi, paaiškėjus, kad nuo vienos iš pavogtų banko kortelių bandyta nuimti pinigus. Tačiau pirmo bandymo metu tai nepavyko.

Visų šių aplinkybių visuma ir tapo pretekstu apvogtajam kreiptis pagalbos į policiją. Pareigūnai tai linkę laikyti žmogaus sąmoningumo požymiu, kadangi galima tolesnė įvykių seka, kaip teigia ne vienas policijos tirtas įvykis, galėjo pačiam apvogtajam baigtis byla, pavyzdžiui, dėl savavaldžiavimo.

Deja, iki vakar dienos policijai pavyko nustatyti tik įtariamojo asmenybę bei gyvenamąją vietą. Tačiau, apsilankius jo namuose Naujųjų Muniškių kaime, vyriškio nerasta. Skaičiuojant nuo tada, kai įtariamasis kliento pinigų vagyste nebepasirodė darbe, vakar buvo jau trečia para, kai nežinoma, kur jis slapstosi.

Slapstytis padeda grobio dydis

Pagrindinė versija – vyriškis kažkur su kompanija švenčia netikėtą sėkmę. Pavyko jam prisiskambinti, tačiau susikalbėti dėl girtumo buvo neįmanoma.

Net neabejojama, kad „draugų”, padedančių smagiai leisti pavogtus pinigus, netrūksta, tačiau atsakyti už padarytą nusikaltimą jam teks vienam. Be to, šis invalidas gali ir pats tapti savo sugėrovų auka.

Dienraščio kalbinti įtariamojo kaimynai nelabai nustebo dėl to, kuo jis įtariamas. Anot jų, nepaisant nuo vaikystės turimo invalidumo, šis kaimynas ir iki šiol turėjo gyvenvietėje ilgapirščio reputaciją.

Dar labiau policija turėtų suklusti dėl kito dienraščio pašnekovų teiginio, kad jis neretai važinėja su vienu draugu į užsienį.

Galinčiuosius padėti ieškant šio neaukšto ūgio juodaplaukio, turinčio ryškią abiejų rankų negalią, prašom paskambinti šiais Santakos policijos komisariato telefonais: 30 38 11 (tyrėjas) ar 30 38 00 (budėtojų dalis), arba tiesiog 02 ar 112.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.