Mados olimpe – romantiška suknelė

Specialistų patarimai išleistuvėms besirengiantiems abiturientams

Kartais išleistuvių vakaras pateikia dar vieną galvosūkį, nors jų netrūko egzaminų sesijos metu. Šįkart klausimas kitoks: kuo apsirengti? Kaip pasipuošti, kad būtų galima jaustis užtikrintai ir atrodyti patraukliai?

Korsetai ir puošnūs sijonai

„Kiekvieną pavasarį apie išleistuvių vakarą susimąsto tūkstančiai abiturientų ir jų tėvelių, todėl dizaineriai pasirūpina, kad pavasario ir vasaros kolekcijose būtų ir šiai progai tinkamų drabužių”, – sakė bendrovės „Baltika Lietuva” rinkodaros vadovė Viktorija Krolytė.

Pasak specialistės, šio pavasario ir vasaros moteriškų drabužių madoje vyrauja jaunoms merginoms ypač artimos romantiškos nuotaikos. Mados olimpe tvirtai įsitaisė vėjyje plazdančios šilkinės ar taftos suknelės, pūsti ir raukti sijonėliai. V.Krolytės manymu, jaunoms merginoms ypač tinka ir šį sezoną madingi mezginiais, raukiniais ir nėriniais dekoruoti drabužiai.

Rinkodaros vadovės nuomone, šiuo metu madingos vienspalvės arba dviem spalvomis margintos suknelės. Marginimo raštai labai įvairūs – madingi klasikiniai žirneliai, dryželiai, gėlių motyvai. Karaliauja balta ir visos žemės spalvos: ruda – nuo šokolado iki karamelės, žalia, turkio, mėlyna, rožiniai ir deginti geltoni atspalviai.

„Šventiškai ir iškilmingai atrodo korsetų ir puošnių sijonų derinys. Jie šiuo metu taip pat madingi. Be to, tai labai praktiška – skirtingomis progomis keičiant vieną ar kitą dalį galima sužibėti vis naujai”, – patarė V.Krolytė.

Pritaria nėriniams ir mezginiams

Stilisto Manto Petruškevičiaus nuomone, šią vasarą madingos suknelės, ypač papuoštos nėriniais, mezginiais, dryžuotos ar turinčios jūrinių motyvų. Madingi drabužiai iš lino ir trikotažo. Stilistas tikina, kad norint atrodyti ypatingai visai nebūtina turėti pilnas kišenes pinigų.

„Jei mergina supranta, kas yra skoninga, o kas – ne, ji tinkamų derinių susiras net ir dėvėtų rūbų parduotuvėse. Tik štai turguje siūlomi pigūs garsių dizainerių ar firmų pakaitalai – itin prastas skonis. Todėl sakau drąsiai: jei neturi pinigų originalui, kopijos tikrai nereikalingos”, – tvirtina stilistas.

Mamų patarimo verta klausyti

Pasak V.Krolytės, šiais metais mada labai liberali. Tai itin jaučiama dizainerių tarpusavyje derinamų stilių gausoje. Iš šalies žvelgiant, šių metų mada – tikras stilių chaosas.

„Daugelis mamų dar mena septintojo ar net šeštojo dešimtmečio madą. Jei ne jos pačios, tai jų vyresniosios seserys, mamos ar ekranų dievaitės dėvėjo pūstus sijonėlius ar sukneles, liemenuotus švarkelius, perlų vėrinius ir aukštakulnius (šeštasis dešimtmetis), griežtų linijų mini sijonus ir sukneles (septintasis dešimtmetis). Visa tai dabar ir vėl madinga, todėl merginos gali drąsiai kliautis mamų patarimais. Mamos turėtų nedvejodamos puoštis jaunystės sentimentus keliančiais drabužiais ir lydėti dukras į išleistuvių vakarą”, – kalbėjo V.Krolytė.

Pasak jos, svarbi detalė – išryškintas liemuo. Grakščias kūno linijas specialistė pataria išryškinti diržais, įvairiomis juostelėmis ar net skaromis. Liemenį ar klubus galima juosti net kelis kartus.

Už aukštakulnius

Kalbėdamas apie batus M.Petruškevičius pastebėjo, kad jam gražiausia, kai mergina avi aukštakulnius batus. „Reikėtų turėti omenyje, kad dabar pačios madingiausios batų spalvos yra perlų ir ruda. Taip pat madingi juodos ir baltos, mėlynos ir baltos spalvų deriniai”, – pasakojo stilistas.

Šią vasarą, pasak jo, drąsiai galima įsigyti ir stilingų galvos apdangalų, tačiau verta nepamiršti, kad tai turi būti ne paprasčiausia plačiabrylė skrybėlė.

Vyrų garderobe – savos taisyklės

V.Krolytė teigė, kad kiek ramiau gali atsipūsti vaikinai ir jų tėčiai. Vyriška mada ne tokia impulsyvi kaip silpnosios lyties atstovių. Tiems, kurie ketina išleistuvėms pirkti naują kostiumą, derėtų žinoti, kad šiuo metu populiariausi vienaeiliai, trimis sagomis segami švarkai.

Vyriškų kostiumų siluetai šiais metais yra paprasti, prigludę prie liemens. Siūloma rinktis dryžuotus ar vienspalvius kostiumus. Kostiumo mados naujiena – netaisyklingai dryžuotas audinys: dryželiai tai atsiranda, tai pranyksta.

„Įprasta, kad išleistuvių vakarą vaikinai dėvi juodus kostiumus. Tačiau šiais metais galima drąsiai rinktis kitą tamsią spalvą, ypač tiks tamsiai mėlynas kostiumas. Nesuklysite pasirinkę vis dar labai madingus ir vyrų mėgstamus smėlio atspalvių kostiumus”, – sakė V.Krolytė. Šio sezono marškiniai – dryžuoti. Juos patariama rinktis spalvotus, nevengti ryškesnių.

Neverta ignoruoti

„Jei turite neseniai įsigytą kostiumą, galite jį vilkėti ir per išleistuves. Naujumo ir šventiškumo efektą išgaukite detalėmis – tinkamai pasirinkite mados vėjams neatsparius kaklaraiščius, šventines sąsagas, kruopščiai suderinkite diržą, batus ir kojines”, – patarė V.Krolytė.

Kaklaraiščiai – patogiausias būdas varijuoti kuriant šventinį vyrišką ansamblį. Tiek iškilmingoje diplomo įteikimo ceremonijoje, tiek ir vakarėlyje galima apsieiti su vienu kostiumu, svarbu tinkamai derinti ir varijuoti derančius kaklaraiščius.

Šventiniam vakarui patariama rinktis kiek ryškesnį, natūralaus šilko kaklaryšį. Svarbiausia – nepamiršti, jog kaklaraiščio galas turi siekti diržo sagtį. „Ne mažiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad batų ir diržo spalva turi sutapti: rudas diržas – rudi batai, juodas diržas – juodi batai”, – teigė V.Krolytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.