Klaipėdietis iššvaistė „Phare” lėšas

Individualios įmonės vadovas Gitanas Gestautas pripažintas kaltu ne pagal paskirtį panaudojęs iš „Phare” gautas lėšas. Tačiau slepiama, kokio dydžio bauda jam skirta.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Generalinė prokuratūra. Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą dėl uostamiesčio individualiosios įmonės „Spektras” netinkamai panaudotos didžiosios „Phare” paramos dalies, kuri sudarė 116 962 litus.

G.Gestautui paskirta bauda, tačiau kokio dydžio, vakar teismo darbuotojos „Klaipėdai” atsisakė pranešti.

Ikiteisminį tyrimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai pradėjo šių metų kovo mėnesį, kai Centrinė projektų valdymo agentūra įtarė, jog įmonės vadovo padaryti pažeidimai gali būti nusikalstamo pobūdžio.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2004 metų lapkričio mėnesį individualiosios įmonės „Spektras” vadovas G.Gestautas su Centrine projektų valdymo agentūra, Lietuvos Respublikos ūkio ministerija ir Lietuvos verslo paramos agentūra pasirašė paramos sutartį dėl projekto „Naujo pakavimo automato prototipo kūrimas” įgyvendinimo. Pagal šią sutartį individualioji įmonė galėjo įsigyti maisto produktų pakavimo įrenginius ir gavo 192 406 litus „Phare” paramos lėšų avansą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo atskleista, kad įmonė klijavimo aparatą pirko iš uždarosios akcinės bendrovės, kurios komercijos direktorė parengė individualiosios įmonės „Spektras” pirkimų konkursų dokumentus. Taip pat nustatyta, kad du šios uždarosios akcinės bendrovės darbuotojai, kurie buvo ir IĮ „Spektras” pirkimų komisijos nariais, atliko pateiktų pasiūlymų vertinimus. Individualiosios įmonės „Spektras” vadovas, negavęs Lietuvos verslo paramos agentūros pritarimo sudaryti su tiekėjais pirkimo sutartis, nesuderinęs pasiūlymų vertinimo ataskaitų, sudarė įrangos įsigijimo sutartis su tomis pačiomis uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis ir įsigijo dalį įrenginių. Taip pat įmonė įsigijo vieną maisto produktų pakavimo detalę, nors pagal suderintą su Lietuvos verslo paramos agentūra pirkimų planą buvo numatyta įsigyti dvi.

Tokiu būdu įmonės direktorius G.Gestautas dalį gautų avansinių „Phare” paramos lėšų – 116 962 litus – panaudojo ne pagal nustatytą tvarką, pažeisdamas paramos sutartį.

Generalinės prokuratūros sprendimu Centrinė projektų valdymo agentūra buvo pripažinta civiliniu ieškovu baudžiamojoje byloje. Gegužės mėnesį Centrinė projektų valdymo agentūra priėmė sprendimą dėl paramos sutarties su G.Gestauto individualiąja įmone „Spektras” nutraukimo ir visų lėšų susigrąžinimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.