Apžvalga: Argentina ir Serbija ir Juodkalnija

Tai antrosios šių ekipų rungtynės C grupėje. Po pirmųjų varžybų abejų ekipų situacijos yra skirtingos. Argentiniečiai pirmąjį mąčą po atkaklios kovos laimėjo prieš Dramblio Kaulo Kranto rinktinę, tuo tarpu serbai minimaliu rezultatu pralaimėjo olandams. Tad serbams šiose varžybose, jei jie vis dar puoselėja viltis patekti į kitą etapą, būtina pergalė. Arba bent jau lygiosios ir palankūs kiti grupės rezultatai. Ir nors argentiniečiai šiose varžybose bus favoritai, laukia intriguojantis mačas

Argentina – Serbija ir Juodkalnija

Vieta: Gelzenkirchenas, AufSchalke Arena (62 tūkst. vt).

Laikas: 16:00 (Lietuvos laiku)

Prognozės

Šių rungtynių favoritais bukmekeriai, be jokių abejonių laiko Argentinos futbolininkus, kurie visas į juos dedamas viltis pateisino jau pirmą varžybų C grupėje dieną, nugalėdami Dramblio Kaulo Kranto rinktinę.

Kita vertus, prognozės – slidus dalykas. Serbai turi vieną patikimiausių gynybos grandžių, tad jeigu jiems pavyktų sutvarkyti savo puolimo grandį, galima sulaukti ir pakankamai netikėto rezultato.

Šiose varžybose Argentina pergalės atveju jau galėtų užsitikrinti vietą kitame etape, tiesa, reikėtų, kad Dramblio Kaulo Krantui nepavyktų nugalėti Olandijos. Tuo tarpu serbams būtina nepralaimėti, jei jie vis dar galvoja apie kitą etapą.

Tarpusavio susitikimai

Argentina su serbais (tiksliau su tuometine Jugoslavija) žaidė devynis kartus, įskaitant ir vieną mačą Pasaulio čempionatuose. Ketuis kartus laimėjo Argentina, tuo tarpu Jugoslavija pergalę šventė trissyk. Du kartus mačai pasibaigė lygiosiomis.

Pasaulio čempionate ekipos žaidė 1990 metais. Tuomet ketvirtfinalyje argentiniečiai laimėjo po baudinių serijos 3-2. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių.

Pirmosios varžybos

Argentina 2 – 1 Dramblio Kaulo Krantas

Pirmose rungtynėse argentiniečiai po atkaklios kovos įveikė turnyre debiutavusius atstovus iš Afrikos.

„Buvo sunku, tačiau mes juos įveikėmė. Ko gero, patekome į stipriausią čempionato grupę”, – po varžybų teigė Argentinos treneris Jose Pekermenas.

„Argentinos rinktinėje šiuo metu vyksta atjaunėjimo procesas, kartų kaita, tačiau kartu auga ir pasitikėjimas. Komandoje puiki dvasia. Tai yra pagrindinis dalykas, tačiau reikia būti realistams ir žaisti”.

Ekipos kapitonas Juanas Pablo Sorinas pridėjo: „Man patiko mūsų požiūris, mes visuomet stengėmis pasitikėti savimi, kovoti. Parodėm gerą požiūrį. Mums šiek tiek pritrūkdavo susižaidimo aikštės viduryje, paskui pavargome, tačiau komanda dirbo gerai. Pirmąsias rungtynes yra labai svarbu laimėti”.

Pirmąjį Argentinos įvartį įmušęs Hernanas Crespo teigė: „Tokia pradžia, kaip mūsų yra labai gera”.

Serbija ir Juodkalnija 0 – 1 Olandija

Serbai pirmąsias savo rungtynes pralaimėjo Olandijos rinktinei, kurios gretose aktyvumu išsiskyrė Arjenas Robbenas, įmušęs vienintelį įvartį.

Ir nors serbai pralaimėjo minimaliu skirtumu, po varžybų trenerio atžvilgiu iš žaidėjų pasipylė daug kritikos dėl pernelyg atsargaus žaidimo stiliaus. „Jeigu būtume atakavę nuo pradžių būtume įmušę. Taip buvo galima ir pralaimėti didesniu skirtumu, tačiau bent jau nebūtume atrodę taip baikščiai”, – teigia Ognjenas Koromanas, kuriam pritarė ir Mateja Kežmanas. „Arba pradėsime atakuoti, arba pasitrauksime iš Pasaulio čempionato”.

Traumuoti žaidėjai

Kita vertus, serbams bus itin sunku, kadangi iš turnyro dėl traumos priverstas trauktis, be jokių abejonių, geriausias vidurio gynėjas šalyje ir vienas geriausių pasaulyje, „Manchester United” ekipai atstovaujantis Nemanja Vidičius. Pirmąsias varžybas dėl diskvalifikacijos, kurią gavo dar atrankinėse varžybose praleidęs Vidičius per pirmadienio treniruotę gavo kelio traumą ir negalės žaisti mažiausiai dvi savaites. Tad šiuo metu serbų ekipoje iš viso yra vos 21 futbolininkas, kadangi, kaip jau minėta, į rinktinę dėl žiniasklaidos spaudimo nevyko vyr. trenerio sūnus gynėjas Ilja Petkovičius. Ko gero Vidičiaus vietoje rungtyniaus saugas Igoris Duljajas, kuris toje pozicijoje žaidė ir su Olandija.

Šiokių tokių nuostolių turi ir argentiniečiai. Ko gero geriausiu atveju rungtynes nuo suolelio pradės šios šalies vienas lyderių Lionelis Messi, kuris, vos atsigavęs po traumos, trečiadienį treniruotės metu susižeidė kairiąją pėdą turėjo praleisti likusią pratybų dalį. 18-metis vunderkindas tuomet skausmingai pakreipė pėdą.

Be to, šįkart aikštėje startinėje vienuolikėje tikriausiai neišvysime Estebano Cambbiaso, kurį pakeisti turėtų kitas kairysis saugas Luisas Gonzalezas.

Varžybas nuo atsarginių suolelio turėtų pradėti ir puolėjas Carlosas Tevezas, kuris praleido treniruotę dėl skrandžio skausmų.

Nuomonės

Argentina

Argentinos ekipos vyr. Treneris Jose Pekermanas teigia, jog varžybose prieš serbus jo komandai reikės žaisti dar geriau.

„Pergalė pirmose rungtynėse davė mums pasitikėjimo savo jėgomis. Dabar reikia žaisti dar geriau. Per pirmąsias varžybas buvo keletas neigiamų dalykų, kurių reikia atsikratyti”.

Ekipos žaidėjas Roberto Ayala, kalbėdamas apie būsimą mačą, savo varžovų nenuvertina: „Nežinau, kaip Serbija žais, tačiau tai komanda, kuri pirmose varžybose neparodė visų savo sugebėjimų. Žinau, kad jie gali žaisti geriau. Pralaimėję pirmąsias, jie antrose stengsis iš visų jėgų”.

Pirmose važybose įvartį prieš Dramblio Kaulo Kranto komandą įmušęs Hernanas Crespo teigia, jog ekipai reikia laimėti ir galbūt užsitikrinti vietą kitame etape.

Serbija ir Juodkalnija

Tuo tarpu Balkanų ekipos vyr. treneris Ilja Petkovičius, kalbėdamas apie būsimą mačą, optimizmo nepraranda, o kalbėdamas apie N.Vidičiaus pasitraukimą iš rinktinės, teigia: „Toks futbolas, toks gyvenimas. Tiesiog privalome priimti tokius dalykus”.

Serbams, jei jie vis dar nori kovoti dėl vietos kitame etape, būtina nepralaimėti, tad ekipos trenerio asistentas Goranas Stevanovičius teigia, jog ekipa padarys viską, gali gali. „Mūsų krepšiai dar nesupakuoti. Mes dar ketiname pabūti Pasaulio čempionate. Tai jau mūsų tradicija – prisidaryti sau kažkiek problemų. Tačiau mes esame stipriausi, kai esame spaudžiami prie sienos”.

Šansų kol kas dar nėra praradęs ir ekipos saugas Albertas Nadjis: „Mus sukrėtė Vidičiaus trauma, tačiau esame pasirengę šiems iššūkiams. Argentina, be jokių abejonių, yra pasaulinio lygio komanda, taiau jie nėra neįveikiami. Su mūsų aistringais gerbėjais užnugaryje viskas įmanoma. Jiems mes turime atsidėkoti pilnu atsidavimu varžybose”.

Numanomos startinės sudėtys

Argentina

Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Pablo Sorin, Gonzalez, Mascherano, Rodriguez, Riquelme, Saviola, Crespo.

Serbija ir Juodkalnija

Jevric, Duljaj, Gavrancic, Krstajic, Dragutinovic, Nadj, Stankovic, Djordjevic, Koroman, Kezman, Zigic.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Apžvalga: Argentina ir Serbija ir Juodkalnija"

  1. ponas_nulis(2-d)

    na,kad ir nebera argentinieciu dievuko batistutos,taciau argentinai prognozuoju pasaulio cempionu varda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.