G.Drobužas – vienas turtingiausių šalyje

Nepartinis Panevėžio miesto tarybos narys ir žinomas verslininkas Gvidas Drobužas patenka į turtingiausių šalies žmonių dešimtuką.

Sužinojęs apie savo turtus, žinomas verslininkas kažkodėl suskubo aiškinti, kad skelbiama informacija nėra tiksli.

Savaitraštis „Veidas” vakar paskelbė turtingiausių Lietuvos gyventojų trisdešimtuką.

Daugiausia jame yra verslininkų, bet galima aptikti politikų, sportininkų.

Turtingiausias Lietuvos žmogus, anot savaitraščio, yra pagrindinis „Vilniaus prekybos” (VP) grupės akcininkas Nerijus Numavičius.

VP grupės apyvarta – 5,2 milijardo litų, o brangiausias darinys joje – mažmeninės prekybos operatorius „VP Market” Lietuvoje ir užsienyje valdo beveik 200 prekybos centrų.

Pirmajame penketuke taip pat išrikiuoti pagrindinis „Achemos” akcininkas Bronislovas Lubys, vieninteliai koncernų akcininkai Darius Mockus („MG Baltic”) bei Arūnas Martinkevičius („SBA”), Rimantas Stonys, valdantis „Dujotekanos” ir kitų bendrovių akcijas.

Dešimtuką baigia pagrindinis Ūkio banko bei Ūkio investicinės grupės akcininkas Vladimiras Romanovas, vienas didžiausių „Senukų” akcininkų Augustinas Rakauskas, „Vičiūnų” grupės įmonių akcininkas Visvaldas Matijošaitis, vienas pagrindinių „Panevėžio kelių” grupės akcininkų Gvidas Drobužas bei Viktoras Uspaskichas, neoficialus koncerno „Vikonda” savininkas.

Panevėžietis G.Drobužas, į miesto tarybą išrinktas kaip liberalų demokratų rėmėjas, apie valdomą turtą su „Panevėžio rytu” kalbėti vengė, teigdamas, kad ši informacija yra netiksli ir neteisinga.

Legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis, valdantis „Sabonio klubo ir partnerių” akcijų, turtuolių sąraše užima 18-ąją vietą.

Trisdešimtuko apačioje – Valentinas Milaknis, jo kišenėje – 85 procentai didžiausios Baltijos šalyse verslo valdymo ir programavimo paslaugų bendrovės „Alna” akcijų.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, milijonines pajamas deklaravusių asmenų per pastaruosius dvejus metus Lietuvoje padaugėjo 2,5 karto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.