Apžvalga: Ekvadoras – Kosta Rika

Antrąsias A grupės rungtynes žais Ekvadoro ir Kosta Rikos rinktinės. Jau po šio susitikimo gali paaiškėti, kas šioje grupėje užims pirmąsias dvi vietas ir kurioms rinktinėms Pasaulio čempionatas baigsis grupės varžybomis. Jeigu pergalę pavyktų iškovoti ekvadoriečiams, jie kartu su vokiečiais užsitikrintų teisę žaisti ketvirtfinalyje ir tarpusavyje aiškintųsi kas užims pirmąją vietą grupėje.

Hamburgas – „AOL Arena” stadionas

Ekvadoras – Kosta Rika

Rungtynių pradžia: 16:00 (Lietuvos laiku)

Teisėjas: Codjia Coffi (Beninas)

Tarpusavio rungtynės

Šios dvi rinktinės tarpusavyje žaidė 9 draugiškas rungtynes ir nei vienų oficialių. Penki susitikimai baigėsi lygiosiomis, kitose keturiose abi komandos pasidalino po dvi pergales. Paskutinės rungtynės vyko 2005 metų vasario mėnesį, tuomet rezultatu 2-1 pergalę šventė Ekvadoras.

Faktai apie komandas

Ekvadoras

Ekvadoro pergalė prieš lenkus pirmose rungtynėse buvo jų antroji iš eilės Pasaulio čempionatuose. Pirmoji pasiekta 2002 metais, paskutinėse grupės rungtynėse su Kroatija. Verta pastebėti, kad šios dvi pergalės yra ir vienintelės Ekvadoro pergalės Pasaulio čempionatuose.

Agustino Delgado įvartis į Lenkijos vartus yra jo antrasis Pasaulio čempionatuose, tačiau nepaisant to, jis ir yra visų laikų rezultatyviausias ekvadoriečių žaidėjas šiame turnyre. Iš viso Delgado atstovavo savo šaliai 69 rungtynėse ir įmušė 30 įvarčių. Tai yra geriausias rezultatas Ekvadoro rinktinės istorijoje pagal įmuštus įvarčius.

Kosta Rika

Kosta Rika žaidžia trečiame Pasaulio čempionate. Jie taip pat pasirodė 2002 metais Pietų Korėjoje ir Japonijoje vykusiame čempionate, bei 1990 metais Italijoje. 2002 metais Kosta Rika buvo vienintelė komanda, sugebėjusi įmušti daugiau nei vieną įvartį čempionams tapusiems brazilams.

Atidaromosios čempionato rungtynės su Vokietija, buvo pačios rezultatyviausios pirmosios rungtynės Pasaulio čempionatų istorijoje. Centrinės Amerikos atstovai kol kas čempionatuose nėra gavę nei vienos raudonos kortelės. Taip pat iki šiol, teisėjai nėra paskyrę nei vieno vienuolikos metrų baudinio Kosta Rikos naudai.

Saugas Danny Fonseca tapo pirmuoju žaidėju šiame čempionate, užsidirbusiu geltoną kortelę.

Traumuoti žaidėjai

Ivanas Hurtado ir Carlosas Tenorio yra pasitempę šlaunies raumenį, Agustinas Delgado turi problemų su nugara. Visiems trims žaidėjams prireikė gydymo šią savaitę, bet tikimasi kad rungtyniauti jie galės.

Kosta Rikos gynėjas Gilberto Martinezas rungtynėse su vokiečiais patyrė kairiosios kojos sausgyslės traumą ir jis šiame čempionate nebežais. Martinezas grįš į Italiją, savo klubą „Brescia”, kuriame ir pradės reabilitaciją. Jo vietą aikštėje turėtų užimti Jervis Drummondas.

Nuomonės

Ekvadoro rinktinės treneris Luizas Fernando Suarezas iš Kosta Rikos tikisi didesnio pasipriešinimo, nei jo sulaukė rungtynėse su Lenkija. Jiems tereikia vienos pergalės iki patekimo į kitą čempionato etapą, todėl komandos nuotaika yra pakili. Visgi, Suarezas nesitiki lengvų rungtynių.

„Mes juos pažįstame puikiai, jie mus taip pat pažįsta puikiai.”

„Tai bus visiškai skirtingos rungtynės, daug pavojingesnės negu žaistos prieš Lenkiją.”, – atsargiai šnekėjo strategas.

Po pergalės prieš lenkus, šalies sostinėje Quito tūkstančiai ekvadoriečių plūdo į gatves švęsdami rinktinės sėkmę. Tačiau rinktinės strategas prieš sekančias rungtynes nežadėjo nieko: „Prieš prasidedant čempionatui, niekas nesitikėjo, jog galėtume laimėti prieš Lenkiją, o dabar visi sako, kad įveikti Kosta Riką bus visai paprasta. Mes turime keisti savo mąstymą ir gerbti savo varžovus iš Kosta Rikos.”

Suarezas pagarbiai atsiliepia apie Centrinės Amerikos atstovų puolimą, ypač apie jų puolėją Paulo Wanchope. – „Jie turi agresyvią puolimo grandį, greitai puola kraštais ir turi gerą puolėją – Paulo Wanchope”, – Kosta Rikos žaidimą aptarinėjo Suarezas.

Tuo tarpu puolėjas Paulo Wanchope supranta, kad jiems būtina įveikti Ekvadorą. Po pirmų pralaimėtų rungtynių, patekti į kitą etapą jiems dabar bus labai sunku. Wanchope mano, kad rungtynės su Ekvadoru bus sunkios.

„Ekvadoras yra sunki komanda”, – šnekėjo puolėjas. – „Tai yra kompaktiška rinktinė, turinti labai greitus žaidėjus, kaip Tenorio ir Delgado.”

„Abi rinktinės stengsis laimėti ir patekti į antrą čempionato etapą. Jie yra geresnėje padėtyje nei mes, laimėję pirmas savo rungtynes, tačiau mes žaidžiame truputį geriau ir esame įsipareigoję laimėti” – savo jėgomis pasitiki Wanchope.

Tikimasi, kad rinktinės strategas Alexanderis Guimaraesas į aikštę išleis daugiau atakuojančių žaidėjų, negu rungtynėse su Vokietija.

Ko galima tikėtis rungtynėse

Šiame susitikime tikrai galime tikėtis atkaklios kovos. Prieš tai vykusiose šios grupės rungtynėse Lenkija ir Vokietija buvo tokioje pačioje situacijoje, kokioje dabar yra Ekvadoras ir Kosta Rika. Rungtynės buvo labai atkaklios, o lenkai sužaidė daug geriau nei pirmose rungtynėse, taigi ir šiame mače, neturintys ką prarasti Kosta Rikos rinktinės vyrai atiduos visas jėgas dvikovoje su Ekvadoru. Daugiau pralaimėti jie negali.

Tai, kad Centrinės Amerikos atstovai gali gerai žaisti, jie įrodė pirmose rungtynėse. Įmušti du įvarčiai Vokietijai suteikė komandai pasitikėjimo savo jėgomis. Ekvadoras taip pat lengvai nenusileis, nes pergalė jiems užtikrintų vietą ketvirtfinalyje prieš paskutines rungtynes su vokiečiais. Abi komandos turi dėl ko kovoti ir galime neabejoti, jog išėjusios į aikštę jos parodys viską ką sugeba.

Numanomos startinės sudėtys:

Ekvadoras: Moral De la Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco; Mendez, E.Tenorio, Castillo, Valencia; Delgado, C.Tenorio.

Kosta Rika: Porras; Marin, Umana, Drummond, Gonzales; Solis, Centeno, Sequeira, Fonseca; Gomez, Wanchope

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.