Teismo verdiktas išlaisvino Lietuvos lakūną

Sumokėję beveik 10 milijonų Baltarusijos rublių baudas, oreivis su seserimi galės grįžti namo

Baltarusijos teismas Lietuvos aviatoriui ir jo seseriai paskyrė pinigines baudas, todėl jau artimiausiu metu į kaimyninę valstybę dviviečiu lėktuvu netyčia užklydę lietuvaičiai galės grįžti namo. Tuo tarpu lėktuvas vis dar konfiskuotas, o jo likimą spręs vietos teismas. Vakar pavakarę Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktorius Vaidotas Verba patvirtino gavęs oficialių žinių iš Baltarusijos apie šios šalies pareigūnų priimtą verdiktą dėl trisdešimtmečio lakūno Tado Blaževičiaus ir jo 22-ejų metų sesers Indrės. Pasak diplomato, Voronovo miesto, kurio rajone jų lėktuvėlis pažeidė Baltarusijos oro erdvę, teismas vakar paskyrė pinigines baudas – daugiau nei po puspenkto milijono Baltarusijos rublių (maždaug po 5 tūkst. litų). Teismas tokiu sprendimu pripažino T. ir I.Blaževičius kaltais dėl neteisėto sienos kirtimo.

V.Verbos teigimu, pilotas ir jo sesuo jau vakar po pietų lūkuriavo, kol jiems bus išduotos kaimyninės šalies vizos. Tokia procedūra legalizuoja jųdviejų buvimą Baltarusijoje ir suteikia galimybę teisėtai išvykti iš jos.

Diplomatas vylėsi, kad lietuvaičiai po savaitę trukusių nesėkmių į Vilnių galėjo parvykti jau vakar vakare, tačiau tuo metu „Kauno dienos” kalbinta T. ir I.Blaževičių motina Neringa Blaževičienė paneigė tokią galimybę: „Pinigines baudas jau spėjome ir sumokėti, o visi reikiami dokumentai perduoti Migracijos tarnybai, kad jiems būtų išduotos vizos. Vis tik teismas dar neatsiuntė vietos milicijai savo priimto sprendimo, todėl vizų išdavimas kol kas negalimas”.

N.Blaževičienė pasidžiaugė, kad pagaliau po savaitės jos sūnus buvo paleistas iš pasienio komendantūros laikinojo sulaikymo izoliatoriaus. Lakūno motina sakė, kad sūnus ir dukra, išgirdę jiems priteistas pinigų sumas, nesiėmė komentuoti tokio teismo sprendimo ir geranoriškai sutiko sumokėti tokias baudas. T.Blaževičius įvertino tai kaip elementarų teismo sprendimą, kurio ginčyti tiesiog nevertėtų.

„Šiuo momentu svarbiausia buvo pagaliau tapti laisviems. Būtent to ir pavyko pasiekti. Tačiau kol kas dar nežinia, koks likimas laukia konfiskuoto lėktuvo. Dabar jau galima pasakyti, kad Baltarusijos pareigūnai išties korektiški ir darė tik tai, ką privalo tokiais atvejais atlikti”, – sakė N.Blaževičienė. Paklausta, ar leis savo sūnui ir toliau skraidyti, motina užtikrino, kad tikrai nedraus: „Juk jis yra jau suaugęs žmogus, todėl tegul pats ir sprendžia, kaip elgtis vėliau. Kol kas dar nekalba apie planus, susijusius su aviacija”.

N.Blaževičienė sakė labai norinti ir besitikinti, kad šiandien drauge su sūnumi ir dukra šeimyna jau būtų gimtojoje šalyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.