Iš parlamentaro reikalaujama 100 tūkst. litų

„Rubicon group” priklausanti bendrovė nusprendė bylinėtis su Seimo nariu Kaziu Starkevičiumi

Koncernui „Rubicon group” priklausanti Vilniaus bendrovė „City service” iš parlamentaro Kazio Starkevičiaus siekia prisiteisti 100 tūkst. litų neturtinės žalos. Seimo nariui metami kaltinimai suteršus bendrovės reputaciją, tačiau K.Starkevičius „City service” veiksmus laiko mėginimu įbauginti politikus.

Gina dalykinę reputaciją

Dėl 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo „City service” įmonė kreipėsi į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą. Ieškinyje atsakovu įvardijamas Seimo narys K.Starkevičius.

„Seimo narys aiškino, kad mes nieko neinvestuosime, jei Kauno miesto savivaldybė su įmone pasirašys švietimo įstaigų koncesijos sutartį, bet vien tik į banko depozitinę sąskaitą įnešėme 750 tūkst. litų, kurie buvo kaip garantas”, – sakė „City service” generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Be to, pasak Ž.Lapinsko, pasiūlyme buvo numatyta jau pirmaisiais metais į Kauno švietimo įstaigas investuoti 200 mln. litų.

Jo teigimu, nė viena įmonė nenorėtų, kad ji visuomenėje būtų minima kaip nepatikima bendrovė, todėl „City service” mėgins apginti savo reputaciją. Ž.Lapinskas neatsakė į klausimą, ar ne dėl blogo įvaizdžio visuomenėje „Rubicon city service” šiemet savo pavadinime atsisakė žodžio „Rubicon”.

Mėgina spausti politikus

„Manęs nė kiek nestebina „City service” veiksmai, bet tai tik parodo, koks svarbus šiai bendrovei buvo Kauno miesto švietimo įstaigų koncesijos konkursas, o įmonei skersai kelio atsistojo politikai, – sakė K.Starkevičius. – Teismu bendrovė mėgina suvaržyti mano teises, kuriomis galėčiau ginti viešąjį interesą”.

Jis neabejoja, kad „City service” kartu mėgina ir įbauginti tuos politikus, kurie ateityje ryšis apginti rinkėjų interesus.

Jis priminė, kad šių metų pradžioje Vilniaus apygardos prokuratūrai, Seimo Etikos ir procedūrų komisijai bei Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai „City service” buvo apskundusi net aštuonis parlamentarus, kurie priešinosi koncesijos sutarčiai. Tarp jų buvusį ir K.Starkevičių įmonė kaltino pažeidus Seimo nario etiką, piktnaudžiavus valdžia ir korupciniais ryšiais.

Pergalė ne tik dėl konkurso

Vakar „City service” vadovas Ž.Lapinskas dar kartą pakartojo, kad politikai kišosi į Kauno švietimo įstaigų tvarkymo ir priežiūros koncesijos konkursą, bet tik K.Starkevičius viešai įmonę kaltino nebūtais dalykais. Dėl kitų parlamentarų tariamo šmeižto bendrovė į teismą nesikreips.

Tuo tarpu K.Starkevičius įsitikinęs, kad „kovojant už viešąjį interesą buvo nutrauktas ne tik miestui nenaudingas konkursas”.

„Seimas jau pritarė Koncesijos įstatymo pataisoms, kuriomis vadovaujantis koncesijos sutartyse įvardytos sumos automatiškai bus įtraukiamos į Savivaldybės skolinimosi limitus”, – teigė K.Starkevičius.

Už Kauno švietimo įstaigų ūkio tvarkymą ir priežiūrą per 25 metus „City service” būtų gavusi apie 1,5 mlrd. litų. Pagal preliminarią sutartį su Kauno savivaldybe, „City service” per trejus metus būtų įsipareigojusi sutvarkyti 192 objektus, priklausančius miesto švietimo sistemai.

Pasak Ž.Lapinsko, Kauno miesto savivaldybė kol kas nepadarė nieko, kad švietimo įstaigų būklė pagerėtų. „Tai kuris variantas visuomenei yra geresnis?” – retoriškai klausė Ž.Lapinskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.