Klaipėdoje – 3,5 kartos plačiajuosčio mobiliojo interneto startas

Klaipėdoje įdiegtu belaidžio plačiajuosčio duomenų perdavimo tinklu UAB „Neltė” pradėjo teikti naujos kartos (3,5 G) mobiliojo interneto „Link” paslaugas. Į belaidžio tinklo technologijas jau investuota beveik 3 mln. litų, o iki šių metų pabaigos 3,5 G tinklui plėsti kituose Lietuvos miestuose planuojama investuoti dar per 10 mln. litų. Per 2 metus „Neltė” tikisi tapti viena pirmaujančių interneto teikėjų Lietuvoje ir užimti apie 20 proc. belaidžio plačiajuosčio interneto rinkos.

„3,5 G ryšys – naujas etapas Lietuvos mobiliojo interneto raidoje. Tai licencijuotame 3,5 GHz dažnių ruože veikiantis duomenų perdavimo tinklas, sparta ir stabilumu lenkiantis trečios kartos (3 G) mobilųjį ryšį, o greitaveika prilygstantis laidiniu būdu teikiamam ryšiui. Manome, kad naujos technologijos atsiradimas paspartins interneto plėtrą Klaipėdos regione, kur interneto ir elektroninių paslaugų vartojimas yra mažesnis už bendrą šalies vidurkį”, – teigė UAB „Neltė” generalinis direktorius Henrikas Eimontas.

„Link” vartotojai gali naudotis iki 1 Mbps spartos interneto ryšiu. Jau šiandien techninės galimybės leidžia „Link” greitaveiką padidinti iki 3 Mbps, o kitąmet duomenų perdavimo sparta sieks iki 6 Mbps. Visi „Link” vartotojai, įsigiję reikalingą įrangą, vienerius metus 1 Mbps spartos interneto ryšiu naudosis nemokamai, vėliau galės pasirinkti pagal savo poreikius vieną iš pasiūlytų kelių mokėjimo planų”, – aiškino H. Eimontas.

„Link” internetas pritaikytas ir nešiojamųjų, ir stacionariųjų kompiuterių savininkams, įsigijusiems PCMCIA kortelę arba modemą. Šią įrangą galima įsigyti ir išsimokėtinai, be to, šiemet interneto prieigos įsigijimui galioja ir valstybės taikoma mokesčių lengvata.

„Link” internetas – itin paprastas ir greitas sprendimas. Įsigijus įrangą „Neltės” partnerių „Avitelos” prekybos centre, interneto ryšiu bus galima naudotis po kelių minučių – tiek vartotojui tetruks programinės įrangos ir modemo įdiegimas. 3,5 kartos interneto ryšiui nereikia tiesioginio matomumo su bazine stotimi – plačiajuosčio duomenų perdavimo prieiga galima naudotis namuose, parke, kavinėje, važiuojant automobiliu”, – sakė „Neltės” vadovas.

Startavusi Klaipėdoje, šių metų rudenį „Neltės” bendrovė planuoja pasiūlyti „Link” internetą ir Vilniuje bei Kaune, o kitais metais aprėpti ir daugelį kitų didžiųjų Lietuvos miestų.

3,5 G interneto tinklo diegimui pasirinkta UMTS-TDD standartu paremta JAV kompanijos „IPWireless” technologija, kurios patikimumu ir sparta įsitikino ne vienos šalies interneto vartotojai. Tokia technologija paremtos mobiliojo interneto paslaugos komerciškai teikiamos jau nuo 2002 metų ir ypač išpopuliarėjo Didžiojoje Britanijoje (paslaugos teikėjas – „UK Broadband”), Naujoje Zelandijoje („Woosh”), Čekijoje („T-Mobile”), kt. šalyse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.