Paskelbti „Krepšinis be sienų” stovyklos dalyviai

Šiaurės Amerikos Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir Tarptautinė krepšinio federacija pakelbė sąrašą krepšininkų, kurie dalyvaus „Krepšinis be sienų. Europa 2006” stovykloje.

Birželio 30 – liepos 3 d. Lietuvoje NBA žaidėjai ir treneriai jauniesiems Europos krepšinio talentams padės tobulinti savo gabumus krepšinio aikštelėje, taip pat skatins juos ir Lietuvos jaunimą rinktis sveiką gyvenimo būdą, perspės apie AIDS/ŽIV keliamus pavojus. 18 metų ir jaunesnius žaidėjus iš 27 Europos šalių atrinko FIBA ir NBA pagal įvairių valstybių krepšinio federacijų rekomendacijas ir pasiūlymus.

Lietuvoje tokia stovykla vyks pirmą kartą ir bus surengta Š.Marčiulionio Krepšinio Akademijoje, o dalyvių „Visų žvaigždžių” rungtynės bus žaidžiamos Kaune.

Į stovyklą atrinktų kandidatų gausiausiai bus iš Lietuvos. Mūsų šalį atstovaus net 8 jaunieji krepšininkai: Šarūnas Vasiliauskas, Žygimantas Janavičius, Rokas Jukonis, Šarūnas Sliesoraitis, Simas Buterlevičius, Karolis Jakas, Vaidas Čepukaitis bei Donatas Motiejūnas.

4 krepšininkai į stovyklą bus pakviesti iš Serbijos, po 3 atstovus – iš Prancūzijos, Rusijos, Italijos, Ispanijos ir Turkijos.

Krepšinio paslapčių jaunimą mokys visa gausybė krepšininkų ir krepšinio specialistų. Lietuviai „Cavaliers Cavaliers” vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas, „New Orleans/OKC Hornets” gynėjas Arvydas Macijauskas, „Chicago Bulls” puolėjas Darius Songaila bei kiti žinomi NBA žaidėjai šioje stovykloje taps krepšinio treneriais. Prie jų prisijungs tautiečiai Šarūnas Jasikevičius („Indiana Pacers”) ir Linas Kleiza („Denver Nuggets”) bei gruzinas Zaza Pačulija („Atlanta Hawks”) ir Haičio atstovas Samuelis Dalembertas („Philadelphia 76ers”), kuriam tai bus jau šeštoji „KBS” stovykla.

Kartu su šiais NBA žaidėjais stovykloje krepšinio paslaptimis ir patirtimi dalinsis NBA klubų treneriai Herbas Brownas („Atlanta Hawks”), Melvinas Huntas („Cleveland Cavaliers”), Ryanas Kruegeris („New Jersey Nets”) ir Russellas Turneris („Golden State Warriors”). Stovyklos direktorius – daugiau nei 25 metų trenerio patirtį turintis Marinas Sedlačekas iš Serbijos ir Juodkalnijos.

Dalyvių iš NBA sąrašas, nuo skelbto anksčiau, pasikeitė labai neryškiai. Stovykloje dalyvauti negalės tik Rusijos rinktinės ir Portlando „Trail Blazers” žaidėjas Viktoras Chriapa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.