Apžvalga: Vokietija – Lenkija

Antrąsias savo rungtynes čempionate žais Vokietijos ir Lenkijos rinktinės. Pirmieji mačai komandoms sekėsi skirtingai. Nesunkiai įveikę Kosta Rikos vienuolikę, vokiečiai beveik užsitikrino teisę žaisti kitam etape. Tuo tarpu lenkai, laikyti vienais iš grupės favoritų, kiek netikėtai pralaimėjo pirmąsias rungtynes Ekvadoro rinktinei. Pralaimėjimas ir šiose rungtynėse reikštų, jog Lenkija šį čempionatą baigs anksti.

Dortmundas – „Signal Iduna Park” stadionas

Vokietija – Lenkija

Rungtynių pradžia: 22:00 (Lietuvos laiku)

Teisėjas: Luis Medina Cantalejo (Ispanija)

Tarpusavio rungtynės

Tarpusavyje Vokietija ir Lenkija žaidė net 14 rungtynių, kuriose lenkai nešventė pergalės nei karto. Keturis kartus komandos sužaidė lygiosiomis, o dešimtyje rungtynių triumfavo vokiečiai.

Faktai apie komandas

Vokietija

Pergalė prieš Kosta Riką Vokietijai buvo pirmas kartas po septynerių rungtynių iš eilės Pasaulio ir Europos čempionatuose, kai jie įmušė daugiau nei vieną įvartį. Jau penktame Pasaulio čempionate iš eilės, Vokietija laimėjo savo pirmąsias rungtynes.

Tačiau čempionato šeimininkai nei viename iš didelių turnyrų (Pasaulio ar Europos čempionatuose) nėra laimėję prieš komandą iš Europos, nuo 1996 metais iškovotos pergalės prieš Čekiją, Europos čempionato finale. Devynios rungtynės baigėsi lygiosiom ir penkis kartus vokiečiai paliko aikštę nugalėti.

Iš šešių Vokietijos rinktinės puolėjų, tiktai du yra gimę pačioje Vokietijoje – Mike‘as Hanke‘as ir Davidas Odonkoras. Pagrindiniai vokiečių puolėjai Lukas Podolski ir Miroslavas Klose, kurie kaip tikimasi ir pradės šias rungtynes startinėje sudėtyje, yra gimę Lenkijoje ir net tarpusavyje jie dažniausiai šnekasi lenkiškai.

Lenkija

Pralaimėtos rungtynės prieš Ekvadorą buvo šeštosios iš eilės Pasaulio čempionatuose, kuriose lenkai nesugebėjo pelnyti nei įvarčio. Keturiuose prieš tai žaistuose Pasaulio čempionatuose, pirmose rungtynėse Lenkijai taip pat nepavykdavo įmušti nei sykio.

2002 metais Pietų Korėjoje ir Japonijoje vykusiame čempionate, lenkai savo grupėje užėmė paskutinę vietą. Pralaimėta Pietų Korėjai ir Portugalijai, bei iškovota pergalė prieš JAV rinktinę. Tai buvo vienintelis Pasaulio čempionatas, kuriame Lenkijos rinktinei nepavyko patekti į antrąjį etapą.

Traumuoti žaidėjai

Šeimininkų vokiečių startinėje sudėtyje turėtų pasirodyti komandos kapitonas Michaelis Ballackas, praleidęs pirmąsias čempionato rungtynes su Kosta Rika. Žaidėjas jau treniruojasi su rinktine ir turėtų aikštėje užimti Timo Borowski vietą.

Lenkijos rinktinėje, abejonių kyla dėl Kamilo Kosowski. Neaišku, ar saugas spės iki rungtynių pasigydyti patemptą sausgyslę. Kosowski rungtynėse su Ekvadoru žaidė paskutines 15 minučių.

Nuomonės

Vokietijos rinktinės treneris Jurgenas Klinsmannas norėtų pratęsti 14 iš eilės nepralaimėtų rungtynių prieš kaimyninę Lenkiją seriją. Tačiau pirmąsias rungtynes pralaimėję lenkai nebeturi kur trauktis ir Klinsmannas tą puikiai supranta.

„Jiems reikia iškovoti tris taškus, nes kitaip jie, realistiškai mąstant, iškris. Bet mes taip pat norime trijų taškų.”

„Jie padarys viską ką tik galės, kad liktų šiame turnyre. Tai bus karštos rungtynės” – mintimis apie susitikimą su lenkais dalinosi Vokietijos rinktinės strategas.

„Mes žiūrėjome kaip Ekvadoras juos įveikė, bet mes žaisime kitaip. Mes turime savų stiprybių ir rungtynes pradėsime aukštu tempu” – kalbėjo Klinsmannas.

Tuo tarpu Pawelas Janas – Lenkijos rinktinės treneris, puikiai supranta, kad šis susitikimas su vokiečiais yra lemiamas.

„Šios rungtynės yra labai, labai svarbios. Jeigu mes neiškovosime trijų taškų, ar bent jau vieno, mes galime krautis lagaminus ir važiuoti namo.”

„Rungtynės su Vokietija yra svarbiausios gyvenime. Tai yra klausimas ‘būti ar nebūti’,” – apie susitikimo su vokiečiais svarbą šnekėjo Pawelas Janas.

Lenkijos rinktinės treneris gyrė vokiečių puolimą pirmose rungtynėse su Kosta Rika, bet jis taip pat žino ir jų silpnąsias vietas. – „Tai yra labai gerai puolanti komanda. Jie muša daug įvarčių, turi puikius puolėjus, bet yra jauni ir šiek tiek silpnoki gynyboje, tačiau muša daugiau įvarčių nei jų praleidžia” – svarstė lenkų treneris.

Ko galima tikėtis rungtynėse

Įmušti keturi įvarčiai pirmose rungtynėse, suteikia optimizmo Vokietijos rinktinės fanams, ir leidžia tikėtis, kad ir mače su lenkais vokiečių puolimas veiks taip pat gerai. Kita vertus, čempionato šeimininkus turėtų jaudinti jų gynyba. Praleisti du įvarčiai žaidžiant su toli gražu ne favoritams priskiriama Kosta Rikos rinktine, suteikia vilties lenkams, kuriems šios rungtynės yra lemiamos. Lenkija, kuriai nebėra ko prarasti, kovos iš paskutiniųjų, todėl nors favoritais ir yra laikomi vokiečiai, turėtume pamatyti įnirtingą dvikovą.

Numanomos startinės sudėtys:

Vokietija: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger, Podolski, Klose.

Lenkija: Boruc, Bak, Jop, Zewlakow, Baszczynski, Krzynowek, Jelen, Szymkowiak, Sobolewski, Smolarek, Zurawski.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.