Muitinės kriminalistai sulaikė ginklų siuntą

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai šiandien Vilniaus teritorinės muitinės sandėlyje baigė tikrinti iš Suomijos į Lietuvą atgabentą siuntą, kurioje aptiko nedeklaruotos karinės amunicijos bei ginklų.

Manoma, kad siuntoje rasti nedeklaruoti kardai, amerikiečių gamybos kulkosvaidis, II-ojo pasaulinio karo laikų šalmas, uniforma, automato dalys, šiuolaikiniai šaudmenys, karinė kamufliažinė apranga iš Lietuvos per Estiją galėjo būti gabenami į Rusiją, rašoma MKT atstovo spaudai pranešime.

MKT pareigūnai patikrinti siuntą, kurios gabentojas deklaravo, jog veža sportinę vaikišką avalynę, žvejybos reikmenis, laikrodžius, nusprendė dar praėjusio penktadienio (birželio 9-osios) popietę.

Pareigūnams įtarimą sukėlė nelogiškas krovinio maršrutas: iš JAV prekės atgabentos į Suomiją, iš ten, per Estiją, Latviją krovinys atvežtas į Lietuvą, tranzitinių dokumentų apiforminimui. Iš Lietuvos siunta vėl turėjo būti gabenama į Estiją iš kur, pareigūnų nuomone, matyt būtų bandyta įvežti į Rusiją.

Vos pradėję tikrinti, muitinės kriminalistai pamatė, jog greta deklaruotų prekių, gabenamos ir nedeklaruotos.

Pastarosios net nebuvo kaip nors ypatingai užmaskuotos. Nuo muitinės kontrolės bandyta nuslėpti nemažai gana egzotiškos karinės ekipuotės: II-ojo pasaulinio karo laikų (kaip liudijo užrašas – 1939 m. gamybos) vokiškas šalmas su svastikos ženklu, keliolika vokiško II-ojo pasaulinio karo laikų automato MP-38 dėtuvių, du, kaip manoma, dar I pasaulinio karo laikų kardai (spėjama – rusų dragūnų), o taip pat 1939-ųjų metų vokiška karo policijos uniforma.

Be šių daiktų taip pat rastas ir, spėjama, šaunamasis ginklas – amerikietiškas kulkosvaidis Browning M1919 su keliolika šovinių, taip pat 100 „Winchester 30-30” šovinių, pora, kaip liudija užrašai anglų kalba, tankistams skirtų batų, maskuojamieji tinklai, žiebtuvėliai, didelis kiekis karinių kepurių, kamufliažinių marškinėlių, kelnių, kombinezonų.

Taip pat rasta ir keliolika odinių dėklų pistoletams ir durklams, apie 20 vnt. šiuolaikinių karinių šalmų, keliolika amerikiečių gamybos automato M-16 dėtuvių, kitos karinės amunicijos.

Galutinis sulaikytos karinės ekipuotės kiekis ir vertė dar tikslinami. Sulaikyti daiktai bus perduoti Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro ekspertizei. Tiek šių prekių siuntėju, tiek gavėju nurodytos ofšorinės firmos.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.