Naujas komercinės ir gyvenamosios paskirties projektas Klaipėdos miesto centre

UAB „Koba” tarptautiniai nekilnojamojo turto konsultantai pasirašė tarpininkavimo sutartį išskirtinėmis teisėmis su nekilnojamojo turto vystymo bendrove UAB „Realtus”. UAB „Realtus” valdomame žemės sklype Klaipėdoje šių metų pabaigoje bus pradėtas statyti modernus komercinės ir gyvenamosios paskirties pastatas. Projekte, kurio bendra planuojama investicija sieks 50 mln. litų, UAB „Koba” suteiktos išskirtinės teisės konsultuoti komercinių patalpų koncepcijos sukūrimo ir įgyvendinimo klausimais. Objektas turėtų būti pastatytas per metus.

Prestižinėje Klaipėdos miesto dalyje – H. Manto prekybos gatvės ir M. Mažvydo pėsčiųjų alėjos sankirtoje – iškils 11 000 kv.m bendro ploto modernus komercinės ir gyvenamosios paskirties centras. Pirmuosiuose dviejuose pastato aukštuose atsidarys 2600 kv.m nuomojamo ploto prekybos centras, o kituose aukštuose suprojektuotos gyvenamosios patalpos, pro kurių langus atsivers puikūs vaizdai į Klaipėdos senamiestį ir Kuršių Neriją. Planuojamą prekybos centro nuomininkų struktūrą sudarys aukštesnės klasės mados prekinių ženklų parduotuvės, keletas restoranų ir paslaugų salonai.

UAB „Koba” dalyvauja projekto įgyvendinime nuo pat jo pradžios: konsultuoja prekybos centro koncepcijos sukūrimo ir realizavimo, efektyvaus parduotuvių išdėstymo prekybos centre klausimais; nuomoja komercines patalpas siekiant sukurti optimalų prekių segmentų modelį ir užtikrinti intensyvius pirkėjų srautus bei prekinių ženklų suderinamumą.

„Šis projektas Klaipėdoje pasižymės unikaliais architektūriniais sprendimais apjungiant gyvenamosios ir komercinės paskirties patalpas”, – komentuoja UAB „Koba” direktorius Erikas Bach-Nielsenas. „”Koba” turi tarptautinės ir vietinės patirties vystant ir valdant mažmeninės prekybos projektus. „Koba” įdirbis valdant prekybos centrus Lietuvoje – mados ir stiliaus centrą „Europa” Vilniuje ir prekybos centrą „BIG” Klaipėdoje – yra geriausias pavyzdys, patvirtinantis „Koba” kompetenciją prekybos centrų vystymo ir valdymo srityje”, – teigia Bach-Nielsenas.

Jonas Radeckas, UAB „Realtus” generalinis direktorius, pabrėžė, kad Klaipėdos miestui yra labai svarbu atnaujinti vienintelę miesto pėsčiųjų gatvę – Mažvydo alėją. „Plėtojant panašius projektus kaip šis daugiafunkcinis centras, Klaipėdoje neabejotinai susiformuos naujas traukos centras miesto gyventojams ir svečiams. Įgyvendinant projektą, „Realtus” rekonstruos dalį Mažvydo pėsčiųjų alėjos esančios šalia naujo daugiafunkcinio centro, kas paskatins investicijas į tolimesnės Mažvydo alėjos dalies rekonstrukciją per ateinančius kelerius metus. Tokie esminiai vystymo projektai kaip šis, pritrauks daugiau investicijų ir privataus kapitalo ateityje, todėl miesto centras taps viena iš patraukliausių vietų Klaipėdoje verslo, pramogų ir gyvenamųjų namų plėtrai.”

Numatoma, kad objekto statyba bus pradėta 2006 metų pabaigoje ir baigta per vienerius metus nuo statybų pradžios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.