Plungėje – P. Pleskovo bisas

Sekmadienį šalia Plungės esančioje „Žemaitijos” automobilių ir motociklų kroso trasoje baigėsi 2006 metų Europos automobilių kroso čempionato penktojo etapo lenktynės, kuriose vėl gerai pasirodė klaipėdietis Paulius Pleskovas.

„Ford Puma” vairuojantis uostamiesčio atstovas pirmojo diviziono varžybose, kuriose lenktynininkai važiuoja kėbuliniais automobiliais, užėmė antrąją vietą. Nugalėtoju tapo čempionato lyderis vokietis Helmutas Vildas, trečias finišavo Aldis Zebergas.

P. Pleskovas buvo antras ir prieš savaitę Latvijoje vykusiose ketvirtojo etapo lenktynėse. Po lenktynių Plungėje klaipėdietis savo sąskaitoje turi 47 taškus ir bendrojoje įskaitoje užima penktąją vietą, nuo ketvirtoje pozicijoje žengiančio armėno Ašoto Ervandiano atsilikdamas vos dviem taškais.

Kitas Lietuvos lenktynininkas Linas Norkus Plungėje užėmė šeštąją vietą ir surinko 11 taškų, o Šarūnas Glikas į finalą nepateko.

Bagių klasėje laimėjo vokietis Denis Engelas, pranokęs čeką Romaną Kalvodą ir trečiąjį prizininką, savo tautietį Michaelį Budelmajerį. A divizione pirmąsias tris vietas užėmė čekai, atitinkamai Petras Turekas, Vitas Nosalekas ir Ladislavas Hanakas.

Plungėje lenktyniavo iš viso 31 sportininkas iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Šveicarijos, Čekijos, Olandijos, Vengrijos ir Rusijos, pagal automobilių specialią parengtį bei variklių darbo tūrį susiskirstę į tris klases.

Prieš finalinius važiavimus Plungėje vyko ir Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) surengtos neįskaitinės palaikymo varžybos. LASF taurę iškovojo „Volkswagen Golf”, vairavęs kaunietis Vaidas Navickas, prieš pat finišą aplenkęs tauragiškį Gediminą Maškauską su „Toyota MR-2”. Trečias liko Virginijus Gertmonas iš Šilalės, kuris vairavo „Opel Astra”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.