Įvertinti LATIA projekto metų veiklos rezultatai

Jau metus laiko Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos (LATIA) vykdomas Struktūrinių fondų finansuojamas projektas, sprendžiantis itin aktualius aprangos ir tekstilės pramonės sektoriaus darbuotojų motyvacijos, darbo sąlygų ir papildomų socialinių garantijų klausimus, nepriklausomo eksperto buvo pripažintas unikaliu.
Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamas projektas „Socialinės partnerystės plėtojimas Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės šakoje” buvo pradėtas vykdyti 2005 m. balandį ir tęsis iki 2008 m. kovo mėnesio. Per šį laikotarpį planuojama apmokyti aprangos ir tekstilės sektoriaus darbuotojus vystyti socialinį dialogą darbovietėse, vesti derybas, parengti kolektyvinės sutarties projektą pramonės šakos lygmenyje. Projekto įgyvendinimo metu bus sukurta „Socialinio dialogo ir monitoringo informavimo sistema”, parengta mokymo programa „Socialinio dialogo mediatorius”.
Nepriklausomas projekto vertintojas Algirdas Čepas teigia, kad socialinio dialogo stiprinimo projektas yra novatoriškas ir unikalus Lietuvos verslo aplinkoje. Be to, šio projekto dėka LATIA ėmėsi spręsti itin aktualius aprangos ir tekstilės pramonės sektoriaus darbuotojų motyvacijos, darbo sąlygų, papildomų socialinių garantijų klausimus.
„Anksčiau aprangos ir tekstilės pramonės šaka Lietuvoje buvo viena stipriausių ir labiausiai išsivysčiusi. Šiais laikais vis daugiau tautiečių emigruoja, kiti ieško palankesnių darbo sąlygų ir išeina dirbti į kitas sferas. Todėl vykdydami šį projektą siekiame grąžinti ankstesnį aprangos ir tekstilės pramonės šakos įvaizdį”, – teigia LATIA generalinis direktorius Vidmantas Vikšraitis.
Pasak jo, aprangos ir tekstilės pramonės įmonėse yra svarbu gerinti darbo sąlygas, spęsti darbo apmokėjimo, darbo laiko, socialinių garantijų ar poilsio reglamentavimo klausimus. Be to, socialinis dialogas padės išspręsti atsiradusius sunkumus dėl pakitusių kvalifikacinių reikalavimų, technologijų naujovių.
„Socialinis dialogas mūsų šalyje dar nėra plačiai paplitęs. Tačiau ES valstybėse tai yra įprastas ir seniai veikiantis mechanizmas, kurio pagrindas yra derybų, konsultacijų procesas ir jį vainikuojančios kolektyvinės sutartys”, – teigia LATIA generalinis direktorius.
Per pirmuosius projekto įgyvendinimo metus jame dalyvaujančioms įmonėms buvo surengti seminarai. Įmonių darbuotojai susipažino su socialinės partnerystės sąvoka, teisiniu jos reglamentavimu, socialinio dialogo įmonėje atsiradimo prielaidomis. Mokymuose darbdavių ir darbuotojų atstovai diskutavo apie dirbančiųjų teises, darbdavių ir darbuotojų socialinę partnerystę, ugdė derybinius įgūdžius, mokėsi dirbti komandose, analizavo konfliktines situacijas ir ieškojo tinkamiausių jų sprendimų. Šiuo metu vyksta derybų vedimo mokymo sesijos, jų tikslas – padėti įmonėms parengti šakinės kolektyvinės sutarties projektą.
Socialinio dialogo plėtojimo projekte dalyvauja dvylika Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės įmonių: UAB „Audėjas”, AB „Audimas”, AB „Dainava”, AB „Kauno Baltija”, UAB „Lelija”, UAB „Linas Nordic”, AB „Liteksas”, AB „Lituanica”, AB „Siūlas”, UAB „Nevėžis”, UAB „Rožė” bei UAB „Visatex”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.