„Mozilla Foundation” atstovai teigia, jog IE 7 saugumas nebus geresnis nei Firefox

Pagrindinė vis didėjančio Firefox naršyklės populiarumo priežastis – jos saugumas. „Mozilla Foundation” atstovai RedHat organizuotoje konferencijoje paskelbė, jog jie nežada prarasti savo „saugios naršyklės” reputacijos.

Firefox, per gana trumpą laiką sugebėjo patraukti ~15% naršyklių rinkos vartotojų. Pagrindinė to priežastis yra didesnis šios naršyklės saugumas. Pagal saugumo firmos Secunia duomenis, šiuo metu Internet Explorer turi 21 neištaisytą saugumo skylę, o Firefox turi tik tris neištaisytas saugumo skyles.
Kritikai teigia, jog pagrindinė Firefox saugumo priežastis yra ta, jog ši naršyklė pokolkas nėra naudojama tokios didelės rinkos dalies kaip IE. Todėl ji netampa įvairių saugumo ekspertų ir hakerių taikiniu. Tačiau Christopher Blizzard, „Mozilla Foundation” valdybos narys mano, jog Firefox – vienintelė atvirojo kodo naršyklė įgijusi tokį populiarumą sugebės ir toliau išlaikyti tendenciją būti saugesne nei Internet Explorer. Taip pat jis pripažįsta, jog Firefox tikrai nėra visiškai saugi naršyklė, tačiau atvirojo kodo modelis jai suteikia ne vieną pranašuma. Atvirojo kodo modelis šiai kompanijai leidžia daug greičiau surasti saugumo skyles ir išleisti atnaujinimus. Beto už kiekvieną surastą pažeidžiamumą jį suradęs žmogus gauna 500$, tai taip pat suteikia tam tikros motyvacijos programuotojams ir saugumo tyrinėtojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Mozilla Foundation” atstovai teigia, jog IE 7 saugumas nebus geresnis nei Firefox"

  1. .

    Gera reklama padaryta daugiau nieko is to Firefoxso

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.