S.Pabedinskas – su dviem veidais

Darbo partiją krečiantis skandalas dėl jos nariams dalintų niekur nepajamuotų pinigų, įmantriai pervadintų „sėkmės mokesčiu”, meta šešėlį ir ant seimūno Skirmanto Pabedinsko.

Šis ištikimas Viktoro Uspaskicho bendražygis neseniai pradėjo važinėti naujausio modelio automobiliu ir sako apie Darbo partiją krečiantį skandalą beveik nieko nežinąs.

Už Panevėžyje parduotą namą gautus pinigus S.Pabedinskas sakė įkišęs į kojinę, o naują automobilį tikino pirkęs išperkamosios nuomos būdu.

Mašina esanti itin moderni

Matantys naujutėliu automobiliu į namus iš Vilniaus parvažiuojantį parlamentarą Skirmantą Pabedinską miestiečiai pastaruoju metu ėmė spėlioti, ar tik jis nebus pirkęs tos mašinos už Viktoro Uspaskicho jam atskaičiuotus juodosios buhalterijos pinigus.

Vienas miesto žiniasklaidoje dirbantis vyras netgi tikino, kad apžiūrėjęs S.Pabedinsko automobilį tiesiog neteko žado – tai esanti ne mašina, o naujausias technikos stebuklas.

Praėjusių metų laidos juodas „Ford Mondeo” esą yra valdomas kone palydovinėmis antenomis, jis pats pasirenka teisingą kryptį pagal kelio baltąsias linijas, jeigu vairuotojas tuo metu nelaiko vairo.

Daugiau nėra kam duoti

Panevėžiečiai taip pat spėliojo, ar nebus gavęs pinigų ir su Darbo partijos vėliava į Seimo rinkimus ėjęs buvęs žinomas sovietinis miesto vadovas Juozas Bečelis, nors pralaimėjęs rinkimus, jis iš tos partijos ir pasitraukė.

Daugiau Panevėžyje tarsi ir nėra kam už veiklą partijoje gauti iš V.Uspaskicho kyšio. Visi Panevėžio skyriaus vadovai keitėsi čia kaip sunešiotos kojinės, dažnai neištempę net vienerių metų kadencijos. Nebent būtų gavęs pinigų pirmasis skyrius vadovas Saulius Kadžys, į kurį atvykęs į Panevėžį neslėpė dedąs dideles viltis ir pats V.Uspaskichas.

Panevėžio rajono skyriaus vadovas Vytautas Fadejevas taip pat savo asmenybe neišsiskyrė iš minios, nesibalotiravo Seimo rinkimuose, nors jis vadovauja ir visiems Panevėžio apskrityje esantiems Darbo partijos skyriams.

Pinigų tikino negavęs

„Ne, aš negavau iš Uspaskicho pinigų, – garantavo S.Pabedinskas. – Aš tikriausiai nesu tas sėkmės modelis, vertas to sėkmės mokesčio”.

Panevėžietis parlamentaras sakė apskritai gerokai atsilikęs nuo šiandienos realijų, nes būnąs komandiruotėse užsienyje ir dabar ką tik grįžęs iš Kosovo. Tad viską, ir pastarąsias naujienas apie savo partiją sužinąs tik iš spaudos.

„Dabar tiriama. Jei iš tikrųjų taip buvo, tai tikrai negerai”, – atsargiai kalbėjo drąsiu ir kovingu laikytas buvęs žurnalistas.

S.Pabedinsko žiniomis, kol kas tik buvęs sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga gavo pinigų iš partijos kaip pašalpą po to, kai sudaužė savo automobilį.

„Kadangi aš savo automobilio nesudaužiau, tai ir neturėjau problemų”, – tikino pašnekovas.

Nuomoja, o ne pirko

Kalba apie Ž.Padaigos automobilį buvo gera proga paklausti apie paties seimūno neseniai įsigytą mašiną.

S.Pabedinskas patikino, kad tai ne jo automobilis, o gautas išperkamosios nuomos būdu – tai esą reiškia – nuomojamas. Seimūnas labai abejojo, ar pagal sutartį išmokėjus sutartus nuomos pinigus automobilį jis perims savo vardu. Dar gal būsią naudingiau jo atsisakyti.

Naujutėlaitį „Ford Mondeo” S.Pabedinskas gavo išperkamosios nuomos būdu pernai. Mašina tuomet kainavusi apie 50 tūkstančių litų, už nuomą jis mokąs kas mėnesį po beveik tūkstantį litų – bemaž tiek, kiek ir gaunąs iš Seimo pinigų automobilio išlaidoms.

„Kas jums sakė, kad ji tokia moderni? Ji tikrai paprasta – vairas, ratai. Neturi jokių privalumų ir jokio palydovinio ryšio joje nėra”, – garantavo pašnekovas ir siūlė pažiūrėti į kitus prie Seimo stovinčius automobilius, atrodančius kur kas prašmatniau.

Apie kitą turtą 3 kambarių bute miesto centre gyvenantis S.Pabedinskas taip pat tikino neturįs ką kalbėti. Statytą namą Molainių mikrorajone jis jau nebeatsimenąs kada pardavęs, gal prieš keliolika metų, o pinigus, kaip žurnalistė ir pajuokavo, sukišęs į kojinę.

Paprašytas nusifotografuoti prie naujojo fordo, seimūnas išsisukinėjo, kad namo į Panevėžį nežinia ar šiomis dienomis grįšiąs, nes turįs daug darbo.

Partija dar nenusivylė

Klausinėjamas apie Darbo partiją S.Pabedinskas bandė išsisukti nieko nesakančiomis frazėmis.

Jis neteigė, kad būtų nusivylęs ta partija ar pačiu V.Uspaskichu, tačiau tikino, kad pats visada stengėsi tarp „darbiečių” išlikti nepriklausomas.

Seimūno teigimu, partijos lyderiai jam visada leisdavę balsuoti laisvai, pagal jo paties norus, netgi ir tada, kai būdavo nusprendžiama visiems vykdyti vieningą partijos valią.

Paklaustas, ar nesigaili ėjęs pas V.Uspaskichą ir ar dabar neketina pereiti pas Viktorą Muntianą, pašnekovas atsakė, kad kvietimų pereiti pas kitus jis dabar sulaukė bemaž iš visų partijų, tačiau neskubąs rinktis.

„Iki Seimo rinkimų aš viską stebėjau iš šalies, o dabar galiu pamatyti iš vidaus”, – nurodė esminį savo pasirinkimo eiti į politiką privalumą S.Pabedinskas ir tikino dar pasižiūrėsiąs, kaip viskas baigsis.

Ištarė žodžius apie priešą

Seimūno ištarta frazė „iš vidaus” netikėtai priminė žurnalistei, kad dar ne taip seniai tą frazę jis ištarė pokalbyje su viena panevėžiete, tik jau kiek kita prasme.

„Panevėžio rytui” ta veikli ir daugeliui miesto gyventojų žinoma moteris papasakojo, kad sutikusi S.Pabedinską viename renginyje jo tiesiai šviesiai ir paklausė, ko susidėjo su tokia „gauja”.

„Užtat ir rinkimus Panevėžyje pralaimėjot, Skirmantai, kad mes niekaip negalėjome už jus balsuoti kaip už Darbo partijos atstovą”, – tada rėžė tiesiai moteris.

„Priešą reikia pažinti iš vidaus”, – netikėtai atsakęs S.Pabedinskas savo kritikei ir leidęs suprasti, kad į V.Uspaskicho partiją jis ėjęs tik smalsumo sumetimais – tarsi kokios kitos grupės žvalgas.

Tačiau vakar seimūnas tikino neatsimenąs, kad tokius žodžius kam nors būtų sakęs.

„Ne, aš nejuokavau”, – net tuo, kad ir juokais negalėjo to sparnuoto posakio ištarti, buvo tikras S.Pabedinskas.

Seimūnas sakė, kad nesibijo priešlaikinių rinkimų ir netgi yra už juos.

„Reitingą pasitikrinti nėra blogai”, – manė jis.

Ar balotiruotųsi Panevėžyje, buvęs populiarus žurnalistas negalėjo pasakyti, nors pripažino, kad jam šis miestas artimas.

Išpranašavo partijos žlugimą

„Esu pranašas”, – vakar trumpai kalbėdamas su žurnaliste ištarė J.Bečelis.

Bankininkas patarė susirasti prieš pusantrų metų duotą interviu „Panevėžio rytui”, kuriame jis ištarė pranašiškus žodžius apie Darbo partijos žlugimą.

Iš tiesų J.Bečelis tada žurnalistei pasakė, kad partijoms, kaip rodo Vakarų patirtis, bus lemta nykti, išnyks ir Darbo partija.

Tačiau tada iš politikos po nesėkmingų rinkimų vėl pasitraukęs panevėžietis dar pakankamai aiškiai žavėjosi V.Uspaskichu kaip gabiu verslininku ir veržliu, daug energijos turinčiu partijos vadovu. Dar J.Bečelis manė, jog silpnoji Darbo partijos vieta ta, kad ji neturi daugiau asmenybių ir negali suformuoti tvirtos komandos.

Dabar J.Bečelis gali pasakyti tik tai, kad jis iš V.Uspaskicho jokių pinigų nėra gavęs.

„Aš jums jau sakiau tada, po rinkimų, kad gavau tuos 3 tūkstančius litų, kaip ir oficialiai priklauso reklamai, o daugiau – nieko. Aš net su tos partijos lyderiais nebuvau susitikęs”, – tikino J.Bečelis.

Ten – atskira respublika

„Panevėžio rytą” patikino negavę iš V.Uspaskicho pinigų ir S.Kadžys, ir V.Fadejevas.

Pirmasis pasakė ir naujieną – jis jau palikęs Darbo partiją ir perėjęs pas V.Muntianą.

Antrasis garantavo neišduosiąs savo partijos, o dėl pinigų tai ir kalbos negali būti – ten, Darbo partijos viršūnėse, esanti „atskira respublika”, o jie čia – „mažiukai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.