Lazdijuose sulaikyta vyno butelyje skystą kokainą gabenusi lietuvė

Gana neįprastą narkotikų kontrabandos būdą trečiadienio (birželio 7-osios) naktį atkleidė Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Kauno TM PPS pareigūnai. Lazdijų pasienio kontrolės punkte buvo sulaikyta iš Lenkijos autobusu grįžtanti LR pilietė, vyno butelyje, kaip parodė pirminis narkotikų aptikimo testas, gabenusi skystą kokainą. Narkotikus aptikti padėjo tarnybinis muitininkų šuo. Pareigūnai tvirtina su tokiu narkotikų gabenimo būdu susiduriantys pirmą kartą.

Trečiadienio naktį, apie 4 val. patikrinę iš Lenkijos į Lietuvą maršrutu „Varšuva-Vilnius” vykusio autobuso keleivius, MKT pareigūnai atkreipė dėmesį į juo vykusią LR pilietę O. B., kuri buvo pastebimai susijaudinusi. Atidžiai patikrinus jos bagažą, pareigūnams kilo įtarimas, jog vilnietės gabentas vyno butelis uždarytas ne gamykliniu būdu. Be to, patikrinimo metu muitinės kinologų tarnybinis šuo į šį butelį sureagavo kaip į narkotinę medžiagą.

Ten pat, vietoje, atlikus pirminį narkotikų aptikimo testą, buvo nustatyta, jog 0, 75 l talpos butelyje esantis aštraus kvapo skystis yra skystas kokainas.

Anot pareigūnų, matyt tikėtasi vėliau šį skystį išgarinti, tuomet jame esantis kokainas kristalizuotųsi sudarydamas miltelius. Muitinės kriminalistai tvirtino su tokiu narkotikų gabenimo būdu susiduriantys pirmą kartą. Moteris į Lietuvą vyko iš Nyderlandų.

Be to, pas minėtą pilietę rastas ir maišelis su nedideliu kiekiu tablečių – „Subutex”. MKT pareigūnų duomenimis tai metadono analogas, narkotikų pakaitalas, slopinantis poreikį narkotinėms medžiagoms. Lietuvoje šis pakaitalas nenaudojamas.

O. B. sulaikyta dviem paroms, rytoj Alytaus apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jos suėmimo. MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 2 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.